Angajaţii din Ministerul Culturii şi Direcţiile Judeţene pentru Cultură, protest simultan, marţi, în faţa instituţiilor

Ministerul Culturii
Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Sute de angajaţi din Ministerul Culturii şi Direcţiile Judeţene pentru Cultură protestează, zilnic, de la ora 12.00, în faţa instituţiilor din Bucureşti şi din ţară. Ei cer echitate salarială, prin majorarea salariilor la nivelul celorlalte ministere şi plata drepturilor salariale restante. Angajaţii din Cultură au cele mai mici salarii dintre toate ministerele. În direcţii, salariile sunt, în medie, de 3.000 de lei net, iar în minister de 5.000 de lei net.

„Dacă nici protestele din săptămâna 11-15 decembrie nu îi vor trezi la realitate pe politicieni, Sindicatul Culturalia anunţă că angajaţii vor refuza să mai emită avize sau să organizeze Ziua Culturii şi alte evenimente naţionale importante. Asta va duce la blocarea unor proiecte de infrastructură de importanţă naţională”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Culturalia transmis News.ro.

Potrivit sindicaliştilor, salariile din Ministerul Culturii sunt cele mai mici dintre toate instituţiile publice de la nivel central. De exemplu, un consilier superior gradaţia 5 are, la Ministerul Culturii, 8159 de lei brut, plus alte sporuri, în timp ce, pentru aceeaşi funcţie, un angajat de la Ministerul Mediului câştigă 15.104 lei brut + alte sporuri legale, iar la Ministerul Muncii: 10.243 lei brut + alte sporuri legale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL