Un medic din Cluj-Napoca spune ce salariu are în Irlanda comparativ cu cel din România

Paul, un medic original din Cluj-Napoca spune ce salariu câştigă în Irlnda, după ce a lucrat timp de 3 ani ca rezident şi paramedic în Cluj.

Paul Oargă lucrează momentan ca medic la un spital din Irlanda. Bărbatul a vorbit şi despre condiţiile de la spitalele din afară şi a făcut o comparaţie între stilul de viaţă dintre cele două ţări, dar şi între salarii, relatează Ştiri de Cluj.

„La spital sunt vestiare, sunt dușuri. Nu trebuie să îmi pun echipamentul de acasă. Sunt lucruri normale aici. Este săpun, este prosop, lucruri care nu sunt în România în toate spitalele. Concediu este 30 de zile pe an, plus 10 – 15 zile pentru concediu de studii. Aici primești 1500 de euro pe an pentru a merge la cursuri ca medic rezident. Am aici și fluturașul de salariu, primit în 21 decembrie 2023. Ei fac plata la fiecare două săptămâni și trebuie să ai 72 de ore lucrate. Pentru aceste două săptămâni primești 2.382 de euro, dar acesta este venitul brut. Se mai plătesc orele suplimentare, cu 1,5x față de norma de bază, adică am lucrat 15 ore și am primit 687 de euro brut, după taxe”, spune medicul.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL