Un ministru și-a anunțat plecarea din Guvernul Ciolacu. Cine îl va înlocui

Sursă foto: gov.ro

Un ministru și-a anunțat, miercuri seara, plecarea din Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

La finalul ședinței de Guvern, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a anunțat că intenționează să își încheie mandatul de ministru odată ce va depune jurământul pentru noua funcție de președinte al Consiliului Județean Brașov. Această declarație vine în contextul în care Veștea a fost recent ales în această funcție, dar își exercită încă atribuțiile în cadrul Ministerului Dezvoltării până la finalizarea formalităților legale, legate de noua sa poziție.

„Voi părăsi ministerul în momentul în care voi depune jurământul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov”, a afirmat Adrian Veștea, sugerând astfel că, deși a câștigat alegerile pentru noua funcție, rămâne în continuare responsabil de coordonarea activităților ministerului până la preluarea oficială a noului mandat.

Mandatul său ca ministru al Dezvoltării a fost marcat de o serie de proiecte și inițiative importante în domeniul dezvoltării regionale și al infrastructurii, multe dintre acestea având un impact semnificativ la nivel național. În ciuda pregătirilor pentru tranziția la noua sa funcție, Veștea a dat asigurări că va continua să își îndeplinească responsabilitățile ministeriale până în ultimul moment, cu scopul de a asigura o tranziție lină și fără probleme.

Pe lângă planurile sale de la nivel local, Veștea a exprimat și speranța că succesorul său la Ministerul Dezvoltării va continua în aceeași direcție și va pune accent pe nevoile comunităților locale și pe modernizarea infrastructurii în întreaga țară.

„Cu siguranță că la nivelul coaliției se va desemna o persoană care poate duce mai departe proiectele care sunt deja în derulare la Ministerul Dezvoltării, sunt de asemenea foarte multe jaloane care sunt pe PNRR și am toată convingerea că se va găsi persoana competentă”, a mai spus ministrul.

Cine va fi noul ministru al Dezvoltării

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că în cărți pentru postul de ministru al Dezvoltării este prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur/ Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Flutur este absolvent al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov. A fost șef al ocolului silvic din Direcția Silvică din Suceava între 1991 și 1997 și inginer silvic, Direcțiile Silvice Botoșani și Suceava. Ulterior, a fost director al Direcției Silvice Suceava între 1997 și 2000.

Gheorghe Flutur a deținut următoarele funcții politice:

Senator de Suceava, 2000 – 2004: membru în comisia de Agricultură, Silvicultură și Industrie Alimentară; membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Austria, Republica Chile și Republica Cehă. Gheorghe Flutur a înregistrat 58 de luări de cuvânt în 39 de ședințe parlamentare și a inițiat 18 propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate lege.

Senator de Suceava, 2004 – 2008: Gheorghe Flutur a demisionat din Senat pe data de 23 iunie 2008 și a fost înlocuit de senatorul Ioan Gheorghe Mihețiu. Gheorghe Flutur a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, a înregistrat 62 de luări de cuvânt în 42 de ședințe parlamentare și a inițiat 10 propuneri legislative, din care 1 a fost promulgată lege.

Președinte PNL Suceava, 2001 – 2002.

Membru PNL între anii 2000-2006 – membru în conducerea Alianței D.A.

Președinte PD-L Suceava 2007.

Președinte al Consiliului Județean Suceava, din 1 iunie 2008 în 2012.

Senator de Suceava PD-L/PNL, 2012-2016: Gheorghe Flutur a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului, Republica Austria, Republica Peru și Republica Ecuador. Gheorghe Flutur a inițiat 50 de propuneri legislative, din care 2 au fost promulgate legi.

Președinte al Consiliului Județean Suceava, din iunie 2016.

În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, senatorul Gheorghe Flutur a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava cu 45,15% din totalul voturilor valid exprimate, față de contracandidatul său Gavril Mîrza (președinte în funcție al CJ Suceava), care a obținut 36,36% din voturi.

Pierde alegerile locale din 2012 în fața lui Cătălin Nechifor.

Câștigă alegerile locale din 2016 fiind ales de majoritatea PNL din CJ. Câștigă alegerile locale din 2020 fiind ales de majoritatea PNL din CJ.

După alegerile din iunie 2024 pierde președinția Consiliului Județean Suceava.

„Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, doresc să felicit câştigătorul şi să mulţumesc sucevenilor care m-au votat pe mine şi echipa mea. Urez succes noii echipe şi sper în dezvoltarea în continuare a judeţului Suceava”, se arăta într-un mesaj al lui Flutur postat pe pagina de Facebook a PNL Suceava.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: