Un nou izvor de apă minerală în România. Statul caută clienți pentru exploatarea resursei

Sursă foto: Freepik

O echipă de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM) a început un foraj cu adâncimea de 150 de metri pentru verificarea viabilității unui izvor denumit F1 SNAM ȘIȘTEREA, aflat în județul Bihor.

Testarea hidrodinamică de eficacitate și de performanță a forajului nou construit este importantă deoarece determină debitul optim de exploatare a acviferului, iar cunoașterea acestui debit optim este esențială pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă subterană și pentru a proteja mediul, arată un comunicat al companiei de stat, anunță un comunicat de presă.  Societatea, care este cel mai mare exploatator de apă subterană din România, caută activ clienți pentru izvoarele pe care le administrează.
„Căutăm permanent clienți pentru izvoarele necontractate, în paralel cu operaționalizarea altora noi, întrucât această resursă strategică poate plasa România într-o poziție privilegiată inclusiv pe piața internațională. (…) Anul trecut indică o creștere de aproape 4% a cifrei de afaceri față de 2022, de la 44,7 la 46,3 de milioane de lei, în vreme ce reducerea cheltuielilor s-a reflectat într-o creștere superioară a profitului, de 6,5%. Inclusiv pe primul trimestru al anului 2024 avem o creștere a veniturilor de 6,7% față de estimat.”, a spus a precizat general SNAM, Alin-Iuliu
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: