Un nou episod în „războaiele” nesfârșite ale lui Clotilde Armand

Clotilde Armand
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”.” Într-o ţară democratică personaje sinistre precum Ciolacu trebuie să înveţe că, atunci când minţi, plăteşti”, a spus Clotilde Armand. Aceasta îl acuză pe Marcel Ciolacu că a făcut declaraţii precum: ’’Clotilde penală!’’ şi ’’Clotilde a furat voturi!’’ şi menţionează că nu există nicio condamnare în Justiţie la adresa sa şi nici n-a existat până acum.

Războaiele nesfârșite ale lui Armand

Nu este pentru prima dată când primarul Sectorului 1 pornește un astfel de război. Întreg mandatul lui Clotilde Armand a fost marcat de astfel de războaie cu diverși inamici. În loc să se ocupe de probleme bucureștenilor din Sectorul 1 și să guverneze, Clotilde Armand a ales să se victimizeze, inventând o luptă cu un inamic omniprezent. De-a lungul timpului acest inamic s-a schimbat însă tema a rămas aceiași: războiul nesfârșit a lui Armand cu diverși adversari. Pe lângă victimizare, această retorică ajuta totodată de la distragerea atenției publicului de la probleme recurente din sector.

Primul război declanșat de Armand a fost chiar cu fostul primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache. Conflictul a izbucnit imediat după alegerile din 2020, atunci când Tudorache a acuzat-o pe Armand că ar fi furat voturi și astfel ar fi câștigat mandatul. În loc să ignore acuzațiile și să se concentreze pe preluarea mandatului, Armand a ales să se ia la trântă cu fostul primar. Conflictul a durat o perioadă de timp și avea să se suprapună peste o altă confruntare celebră: Armand vs „mafia gunoaielor”.

Războiul dintre edilul de la Sectorul 1 și Romprest, firma care colectează gunoiul în Sectorul 1 a fost unul dintre cele mai notorii episoade în care a fost implicată Armand. Primarul de la Sectorul 1 considera că firma primește prea mulți bani și a decis astfel să închidă contractul încheiat între Romprest și vechea administrație. Rezultatul a fost vizibil sub forma munților de gunoaie din Sectorul 1. Primarul nu a încheiat un alt contract cu o firmă de salubrizare în timpul în care se războia cu Romprest, astfel încât bucureștenii din Sectorul 1 au fost prinși la mijloc în scandalul respectiv. Ca urmare gunoaiele au rămas pe străzile bucureștene până când într-un sfârșit au fost colectate. Cruciada lui Armand împotriva „mafiei gunoaielor” ar fi trebuit să o propulseze pe aceasta în ochii electoratului, în schimb edilul a devenit tot mai antipatic în rândul electoratului.

Nu după multă vreme, Armand a intrat în conflict și cu propriul Consiliu Local de la Sectorul 1. Protagoniștii au fost Armand și Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1 care arăta spre gunoaiele din sector. De altfel, coaliția de la Sectorul 1 între PNL și USR PLUS nu a funcționat încă din septembrie 2020. Liberalii i-au reproșat constant lui Clotilde Armand că acționează discreționar și că nu există un consens. La începutul anului 2021 ca și în 2023 au mai existat conflicte între primar și Consiliul Local pe tema votării bugetului. Anul acesta, PNL și PSD Sector 1 au ajuns să depună plângere penală împotriva lui Clotilde Armand, spunând că aceasta a falsificat decizia Consiliului Local privind bugetul pe 2023.

Conflictele nu s-au oprit însă aici. În 2022 Armand a reușit să intre în conflict și cu ANI. Agenția Națională de Integritate o acuza pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. Conflictul a fost prelungit și în 2023.

Acum primarul de la Sectorul 1 caută un alt conflict, de data aceasa cu Marcel Ciolacu. Numitorul comun îl reprezintă din nou, ca și în trecut, victimizarea și distragerea atenției publicului de la problemele din Sectorul 1. La sfârșitul mandatului, edilul va putea să își „justifice” propriile nerealizări pe seama războaielor nesfârșite pe care le-a purtat. Toate acestea demonstrează însă că mandatul lui Clotilde este unul eșuat.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL