Un oficial de la Chișinău avertizează că Rusia finanțează masiv „un atac fără precedent”

Sursa foto: Pixabay

Kremlinul finanțează acțiuni masive de dezinformare înainte de referendumul pro-UE din Republica Moldova, a declarat șeful Securității Naționale de la Chișinău pentru POLITICO.

Moscova a pompat echivalentul a milioane de euro în numerar și are o armată de conturi de social media cu care face propagandă împotriva aderării la Uniunea Europeană. Moscova a pompat echivalentul a milioane de euro în numerar și are o armată de conturi de social media în efortul de a împiedica aderarea Moldovei la UE, a avertizat unul dintre oficialii de vârf ai țării. Consilierul pentru securitate națională al Republicii Moldova, Stanislav Secrieru, a transmis într-o declarație pentru sursa citată că Rusia a început un „atac fără precedent” cu tactici hibride împotriva fostei Republici Sovietice în perioada premergătoare votului național de luna viitoare privind aderarea la blocul european.

„Ne confruntăm cu o strategie înfricoșătoare: exploatarea fricii, în special frica de război”, a spus el.

„Mașina de dezinformare a Rusiei leagă, pentru prima dată, în mod periculos încercarea Moldovei de a adera la UE de amenințarea cu un război în interiorul granițelor noastre.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: