Un oficial din Lituania avertizează că „se va termina cu rău pentru Europa, dacă Ucraina este învinsă”

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Dacă Ucraina nu înfrânge Rusia, se va termina cu rău pentru Europa, a declarat pentru AFP ministrul de Externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, avertizând că armata rusă ar putea încerca apoi să avanseze mai departe pe continentul european, transmite Agerpres.

Şeful diplomaţiei Lituaniei a vorbit în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, unde războiul din Ucraina a dominat dezbaterile. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a participat la eveniment pentru prima dată în aproape doi ani de conflict, căutând să obţină mai mult sprijin.

Gabrielius Landsbergis a spus că Europa „nu a reuşit să se trezească la realitate”, şi anume că ceea ce se întâmplă în Ucraina este „războiul Europei”, şi a îndemnat continentul să facă mai mult pentru a se pregăti în faţa unei posibile agresiuni a altor ţări europene de către Rusia.

„Nu există niciun scenariu în care, dacă Ucraina nu câştigă, s-ar putea termina cu bine pentru Europa”, a avertizat ministrul lituanian, subliniind că „este posibil ca Rusia să nu se limiteze doar la Ucraina”.

Una dintre modalităţile prin care Europa poate face mai mult cu scopul de a se proteja ar fi să efectueze „achiziţii comune, ne-am putea procura lucrurile necesare pentru apărarea Europei”, a declarat Landsbergis.

„Unii dintre noi poate au crezut că depinde de altcineva să se ocupe de asta sau să facă treaba grea. Dar acesta este războiul Europei”, a insistat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: