”Un sistem rus de control aerian a ameninţat să doboare avioane franceze în Marea Neagră”, acuză Franţa

Sursa: news.ro

Ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu denunţă joi tentative ruse recente de ”preluarea controlului” asupra unor misiuni franceze de patrulare aeriană şi maritimă, citând un incident care a avut loc ”în urmă cu o lună” la Marea Neagră, relatează AFP.

”Aveţi tentative de preluarea controlului de către ruşi a unui număr de patrule ale noastre, în urmă cu o lună. Un sistem rus de control aerian a ameninţat să doboare avioane franceze în Marea Neagră, în timp ce ne aflam într-o zonă internţaională liberă în care patrulăm”, denunţă la postul francez de radio RTL Sébastien Lecornu.

”Aveţi operaţiuni ruseşti care ameninţă piloţi francezi să le doboare aeronavele”, a continuat el.

Este vorba despre misiuni de patrulare aeriene şi maritime în vederea apărării libertăţii circulaţiei la mai multe mări pe glob.

Sébastien Lecornu a evocat de asemenea o navă de război rusă care a ancorat la Golful Senei, într-o zonă internaţională, ”ca pentru a intimida Franţa”.

Guvernul francez denunţă de mai multe zile o poziţionare rusă ”agresivă” şi hibridă – adică în mai multe domenii, inclusiv cibernetic -, dezinformări, în domeniul energiei şi alimentaţiei, în afară de atacuri militare frontale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL