Un sondaj arată că germanii din est au păreri diferite de cei din vest despre relaţiile cu Rusia

Twitter/ steag Germania
Sursă foto: Twitter

Germanii se împart în două tabere în privinţa relaţiilor pe care le doresc cu Rusia, arată un sondaj de opinie realizat de centru de cercetare YouGov pentru agenţia de presă dpa.

Rezultatele publicate luni arată că 37% din cetăţenii germani vor ca guvernul să menţină relaţii bune cu Rusia, în timp ce jumătate din cei chestionaţi nu sunt de acord cu această poziţie.

Alegătorii din landurile din est, din fosta Republică Democrată Germană, sunt favorabili unor legături cu Moscova în proporţie mai mare decât cei din vest, din fosta Republică Federală Germană – 51%, respectiv 32%.

Conform dpa, prudenţa faţă de Rusia nu poate fi interpretată neapărat ca aprobatoare pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei în februarie anul trecut.

În estul aflat sub control sovietic până în 1989, Rusia este considerată o ameninţare pentru Germania doar de 51% din cetăţeni, faţă de 63% la nivel naţional. În total, numai 30% din germani nu se simt ameninţaţi de ruşi.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: