Un velier cu cinci persoane la bord, în pericol de scufundare în Marea Neagră

velier scufundare
foto: news.ro

Un velier cu cinci persoane la bord, aflat în pericol de scufundare în Marea Neagră, după ce luase apă la bord, a fost salvat de reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), care au reuşit mai întâi scoaterea apei din interior, iar apoi remorcarea ambarcaţiunii în Portul Turistic Mangalia.

Reprezentanţii ARSVOM au anunţat că, în noaptea de luni spre marţi, Căpitănia Mangalia a anunţat că velierul Minorca se află în pericol de scufundare, acesta luând apa la bord.

“În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) solicită ajutorul navei SAR Theia, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistenţă. Sar Theia cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofiţer mecanic şi Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcţia indicată de MRCC, respectiv la est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenţie, echipajul de pe SAR Theia a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, au transmis reprezentanţii ARSVOM.

Sursa citată a menţionat că velierul Minorca împreună cele cinci persoane de la bord, toate de naţionalitate română, a fost remorcat de către nava SAR Theia şi adus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia, scrie news.ro.

Reprezentanţii ARSVOM au mai precizat că intervenţia a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forţă 6 Beaufort.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: