Una din cele mai bune pizzerii din Europa se află la București. Afacere românească se clasează în top 50, a doua oară

Sursă foto: Facebook / Animaletto Pizza Bar

Pentru al doilea an consecutiv, un restaurant din Bucuresti se claseaza in primele 50 pizzerii din Europa in 2023. Tinand cont de faptul ca majoritatea pozitiilor din top sunt ocupate de localuri din Italia si Spania, includerea unei pizzerii din Romania in clasament este o onoare.

Topul a fost realizat de platforma online 50 Top Pizza care scoreaza cele mai bune pizzerii din intreaga lume si le prezinta in cadrul unui eveniment special desfasurat in mod obisnuit in Italia.

Pana anul trecut platforma curatoria o selectie de 50 de restaurante de pizza din lume, insa lista a fost extinsa la 100 si cuprinde locuri din toata lumea, de la Napoli sau Paris pana la New York, Bangkok sau Sao Paulo.

Daca anul trecut Animaletto Pizza Bar din Bucuresti s-a clasat pe locul 48, anul acesta se afla pe pozitia 37.

Inainte de va prezenta primele restaurante din clasament, merita subliniat locul 37 pe care il detine Animaletto Pizza Bar in topul european. Restaurantul se afla in Bucuresti, in apropierea Pietei Romane (str. I. C. Visarion, nr. 10, parter) si a fost fondat in 2017 de catre Ioana Vasii, o tanara antreprenoare.

Potrivit expertilor 50 Top Pizza, localul este descris ca avand un mediu “elegant si primitor, cu o coloana sonora care scoate in evidenta tot ce este mai bun din aceasta capitala tanara.”

Pizza este descrisa ca fiind la “jumatatea distantei dintre pizza napolitana si cea in stil roman, deoarece este putin mai crocanta si se topeste in gura mai putin decat o pizza tipic napolitana.”

Specialistii au apreciat in mod special serviciul “excelent” al restaurantului, reputatia barului de cocktailuri si ingredientele “de prima calitate” utilizate.

Martucci imparte prima pozitie a topului cu Diego Vitagliano Pizzeria din Napoli. Pe locul al doilea se afla „Una Pizza Napoletana” a lui Anthony Mangieri din New York, pe locul al treilea este Sartoria Panatieri din Barcelona iar pe 4 este The Pizza Bar on the 38th din Tokyo. Restul clasamentului este dominat de localuri din Italia si Spania.

Specialistii “50 Top Pizza” s-au concentrat anul acesta in mod special pe pizzeriile artizanale, considerate viitorul acestei industrii. In clasamentul dedicat lanturilor de restaurante artizanale specializate in prepararea pizzei, primul loc a fost ocupat de Grosso Napoletano care detine 40 de localuri in Spania, patru dintre acestea fiind in Barcelona.

Clasamentul este completat de Da Michele din Italia (locul 2), Big Mamma din Franta (locul 3), Brà` Pizzeria din Brazilia, Berberè din Italia, 400 Gradi din Australia, Pizzium si Errico Porzio din Italia, Luigia din Elvetia si Peppe Pizzeria din Franta, plasat pe locul 10 anul acesta dupa ce anul trecut era pe locul al treilea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: