Unilever și Uztel și-au anunțat intenția la AJOFM Prahova de a face concedieri colective

fabrica produse vapat
Sursa foto: IGPR

Două mari fabrici din Ploiești, Dero Unilever și Uztel, au notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Prahova că intenționează să opereze concedieri colective.

Astfel, la solicitarea Observatorului Prahovean, reprezentanții AJOFM Prahova au transmis:

”S-a primit notificare privind intenția de concediere colectivă de la SC UZTEL pentru un număr de 44 persoane. De asemenea s-au purtat discuții cu reprezentanții SC UNILEVER SA ce au în intenție concedierea colectivă a unui număr de 100 persoane în anul 2024”.

Disponibilizările de la Unilever sunt o consecință a deciziei companiei de a renunța la producția de detergent a fabricii din Ploiești, pentru a se concentra asupra produselor alimentare.

„Colegii reprezintă principala noastră prioritate în momentul de faţă şi ne concentrăm eforturile pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru aceştia“, a declarat, recent, pentru Ziarul Financiar Gabriel Oprea, directorul fabricii din Ploieşti.

Cea de-a doua companie care a anunțat concedieri colective este UZTEL Ploiești, unul dintre puținii producatori de utilaj petrolier, care asigură și servicii de reparații, care au rezistat în acest domeniu după 1989.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: