Uniunea Europeană prelungește cu șase luni sancțiunile împotriva Venezuelei

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Uniunea Europeană (UE) a anunţat luni prelungirea cu şase luni a sancţiunilor sale împotriva Venezuelei, care a reacţionat calificând decizia „ilegală”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

UE a afirmat într-un comunicat că „a decis, în mod excepţional, să prelungească măsurile restrictive cu doar şase luni în loc de un an, până pe 14 mai 2024”.

Venezuela a calificat decizia drept „arogantă şi ilegală” şi a afirmat că aceasta „împiedică (UE) să participe la procesele politice venezuelene”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Caracas consideră că reînnoirea sancţiunilor arată „încă o dată continuitatea politicii sale de ingerinţă în treburile interne ale Republicii Bolivariene a Venezuelei, aplicând măsuri degradante, vătămătoare şi injuste”, potrivit comunicatului.

UE a impus Venezuelei sancţiuni în 2017 pentru a protesta împotriva „deteriorării democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor omului”. Acestea includ un embargo asupra armelor şi echipamentelor de menţinere a ordinii, precum şi interzicerea vizelor pentru 54 de cetăţeni şi îngheţarea bunurilor acestora deţinute în Europa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: