UNTOLD. Alți patru artiști au fost amendați

UNTOLD
Sursa foto: CLUJ.COM/ UNTOLD

Alţi patru artişti care au susţinut concerte la festivalul Untold de la Cluj-Napoca au fost amendaţi de jandarmi cu câte o mie de lei, pentru că au prezentat versuri cu limbaj vulgar, licenţios sau rasist.

„În urma analizării imaginilor şi înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancţiuni contravenţionale pentru 4 artişti, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist”, a anunţat, joi, instituţia.

Astfel, cele 4 persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile şi libertăţile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Potrivit unor surse Cluj24, printre artiștii amendați se numără Cătălin Ștefan Ion (Cheloo) și Bogdan Ionuț Pastacă (Ombladon) de la Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a transmis, marți, că  s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic, după informațiile apărute în spațiul public în ceea ce privește prestația artistică a trapperului Gheboasă la UNTOLD 2023. Astfel, Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii și expresii jignitoare sau vulgare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: