USR, campanii împotriva intereselor României la Bruxelles

Cătălin Drula
Cătălin Drula. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR-iștii cer votul românilor pentru a intra în Parlamentul European, însă în ultimii ani au acționat împotriva interesele României. Aceștia au cerut, de mai multe ori, sancționarea țării noastre, folosindu-se de minciuni și de probleme care trebuiau rezolvate intern. Partidul condus de Cătălin Drulă a mers la Bruxelles doar pentru a denigra România, caracterizând-o ca fiind cea mai coruptă țara din UE, deși statisticile nu arată asta.

USR, supărat după ridicarea MCV

USR a fost singurul partid care nu s-a bucurat de ridicarea MCV. Comisia Europeană a arătat că România respectă statul de drept și a renunțat la MCV, care a reprezentat o mare problemă pentru țara noastră. De multe ori, alte state membre au invocat MCV-ul pentru a bloca intrarea României în Schengen.

Cătălin Drulă, președintele USR, spunea că nu exista nicio victorie după decizia Comisiei.

„În fine, s-a făcut recomandarea de ridicare deja acum trei ani, deci nu este nici o mare victorie”, spunea Drulă.

USR-iștii s-au folosit de multe ori de MCV pentru a denigra imaginea României. Era singurul lor argument pentru a acuza corupția.

În 2019, USR-iștii cereau Comisiei Europene să introducă un nou MCV pentru România. Voiau ca instituțiile europene să monitorizeze infrastructura românească și, eventual, să ne sancționeze.

USR a sabotat intrarea în Schengen

Partidul condus de Cătălin Drulă a dus o întreagă campanie pentru a bloca și intrarea României în Schengen. În timp ce Guvernul României negocia intrarea în Schengen, USR a pus la cale o întreagă strategie pentru a denigra României la Bruxelles.

Partidul lui Drulă a inventat scandalul BMW-urilor și a acuzat Guvernul de corupție, deși procurorii au arătat că nu s-a încălcat legea. În timp ce România negocia intrarea în Schengen, USR spunea la Bruxelles că țara noastră era cea mai coruptă.

Partidul lui Drulă a sesizat Autoritatea de Management, Oficiul European de Luptă Antifraudă, Parchetul European şi Curtea de Conturi în cazul licitației pentru BMW-uri. Nicio instituție nu a confirmat acuzațiile și, în final, s-a dovedit că totul a fost o minciună inventată de niște politicieni disperați. La scurt timp, DNA a clasat investigația privind achiziția BMW-urilor, după ce a constatat că nu s-a încălcat legea.

Toate aceste false acuzații au dat motive Austriei să blocheze intrarea României în Schengen. USR avea chiar un punctaj intern cu mesaje pe care politicienii din partid trebuiau să le distribuie pentru a ataca guvernul român.

PNL a semnalat imediat atacul USR-ului împotriva intereselor României, arătând că politicienii controlați de Drulă sabotează intrarea în Schengen.

„Nu îi interesează absolut deloc interesul public al României de a intra în spaţiul Schengen, ci să crească electoral. Cu bună ştiinţă acest partid în momentul de faţă sabotează procesul de aderare a României la Schengen minţind şi dezinformând. Ei până acum s-au făcut de râs în toate demersurile pe care le-au avut, demersuri politice ieftine de altfel, cu minciuni, care au fost demontate pe rând, au căzut ca piesele de domino”, a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

PNRR și reformele negociate de USR

Politicienii USR s-au lăudat mult timp cu faptul că au negociat PNRR-ul pentru România. După ce au ieșit de la guvernare, aceștia au ajuns în situația de a critica tot ceea ce au introdus în PNRR.

Partidul lui Drulă a acuzat Guvernul că mărește taxele pentru micile companiile, dar această măsură a fost introdusă de USR în PNRR. PS News a explicat pe larg toate capcanele pe care USR le-a introdus în PNRR. USR-iștii se delimitează de ceea ce a negociat cu Comisia Europeană, după ce a introdus reforme mai puțin populare, și încearcă să atace coaliția de guvernare.

Același lucru l-au făcut USR-iștii și cu reforma pensiilor, unde au introdus pragul de 9,4% din PIB pentru bugetul pensiilor. Acest prag blochează viitoare creșteri de pensii și a fost eliminat de guvernarea PSD-PNL după o renegociere cu Comisia Europeană.

În Parlamentul European pentru a critica România

Partidul lui Drulă s-a folosit de Parlamentul European pentru a denigra România în fața celorlalte state UE. USR-iștii cer voturile românilor și ar trebui să apere interesele țării, dar la Bruxelles fac totul pentru a ataca țara care îi trimite în Parlamentul European. Aceștia au folosit mai multe fake news-uri în ultimii ani pentru a critica coaliția de guvernare, însă toate au fost demontate atât de Guvern, cât și de instituțiile europene. De asemenea, partidul lui Drulă nu are succes nici în sondaje, unde nu reușește să crească, ceea ce arată că minciunile și atacurile împotriva intereselor țării nu sunt pe placul electoratului.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: