Valea Oltului, închisă. Ziua 2: Constructorul a mobilizat opt echipe să taie arbori în apropierea DN7

Sursă foto: IPJ Vâlcea
A început a doua zi de lucru pe Valea Oltului, anunță marți Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Amintim că în perioada 8 iulie – 9 august este închisă circulația pe timpul zilei pe DN7 între Boița și Lazaret, pentru lucrări de defrișare necesare construirii secțiunii 2 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Cele opt echipe mobilizate de constructor excavează și taie arborii în continuare în imediata apropiere a drumului național, spun cei de la DRDP Brașov, pe pagina de Facebook a Regionalei.

Citește mai mult AICI.

„Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, adaugă reprezentanții DRDP Brașov.

La începutul celei de-a doua zile a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului, antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 2 încărcătoare frontale, 3 buldoexcavatoare, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant, precizează și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, explică cei de la CNAIR.

Luni, 8 iulie, au început lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, Valea Oltului, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000. Antreprenorul a deschis inițial cinci puncte de lucru (coridoare) din cele opt necesare. Luni, la ora 20:00,  a fost redeschisă circulația.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: