Valul de pneumonii din China ajunge în Olanda, Danemarca și Suedia

Sursa foto: Freepik

Experții în domeniu medical avertizează asupra epidemiei de pneumonie din China. Boala se răspândește în prezent în China, dar se pare că a ajuns și în țările din Europa de Nord. Autoritățile chineze spun că spun că epidemia se datorează unui număr de agenți patogeni respiratori.

Boala respiratorie misterioasă care a dus la supraaglomerarea spitalelor din China pare că pune stăpânire și pe Europa, lucrurile sunt îngrijorătoare, mai ales că scenariul este asemănător cu cel al pandemiei de Covid-19.

Deși autoritățile sanitare chineze spun că epidemia se datorează unui număr de agenți patogeni respiratori, potrivit publicației The Conversation, un expert în domeniu sănătății, citat de publicația britanică Express, avertizează asupra iminenței unei epidemii în Europa.

În Olanda s-a înregistrat un număr mare de cazuri de pneumonie în rândul copiilor, potrivit sursei citate anterior.

Dr. Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, citat de Daily Express, este de părere că statele europene ar trebui să-și intensifice măsurile de prevenire, deoarece pregătirea sistemelor de sănătate pentru a face față acestei epidemii este „neglijată”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL