Veștea: Progrese recente la AIGB. Extinderea colaborării cu baza NATO de la Cincu

ADRIAN VESTEA
Sursa foto: Inquam / George Călin
Cercetarea potențialelor direcții de creștere pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG) a constituit subiectul central al întrevederii între ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea, comisarul european pentru transport, Adina Vălean, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan și Directorul AIBG, Alexandru Anghel, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal.
Ministrul Veștea a prezentat progresele recente ale Aeroportului Brașov-Ghimbav, iar comisarul Vălean a venit cu sfaturi pentru finanțări.
„Am prezentat progresele recente ale Aeroportului Brașov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.
Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanțări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în rețeaua europeană de transport TEN-T”, arată postarea.
Cât despre europarlamenatrul Siegfried Mureșan, acesta a confirmat că se desfășoară discuții în Parlamentul European cu privire la alocarea de resurse financiare pentru îmbunătățirea mobilității, în timp ce Directorul Aeroportului a subliniat importanța extinderii zonei de parcare pentru aeronave și colaborarea cu autoritățile locale. Suntem încrezători că vom obține sprijinul necesar pentru a transforma Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav într-un centru regional de conectivitate europeană.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL