Vicepreședinte PLDM din R. Moldova: Recomand decidenților de la Chișinău un dialog veridic cu cei din Transnistria

Foto PS News

Vicepreședinții Partidului Liberal Democrat (PLDM din R. Moldova), Lidia Sănduleac și Sergiu Burlacu, invitați la Congresul PPE de la București, au vorbit la PS News despre cele mai importante teme pentru R. Moldova în drumul său de aderare la UE, teme regăsite în discursurile șefilor de state și de guverne precum și în discursurile înalților oficiali ai instituțiilor europene.

“Suntem aici ca să reprezentăm Partidul Liberal Democrat din Moldova, cel care de fapt a stat la baza parcursului european al Republicii Moldova. Partidul Liberal Democrat din Moldova este parte a popularilor europeni din 2010. Totodată, noi suntem cei care am semnat acordul de asociere, am liberalizat regimul de vize. Practic, noi suntem cei care am stat la baza a tot ceea ce înseamnă parcursul european a Republicii Moldova. Vrem să vă comunicăm faptul că suntem onorați că suntem astăzi aici. Pe parcursul a 2-a zile am discutat despre problemele cu care se confruntă continentul european, dar mai mult de atât și soluțiile care sunt propuse pentru aceste probleme. Am vorbit despre probleme de securitate, despre faptul că trebuie să ne menținem uniți ca să fim rezilienți în fața tuturor provocărilor cu care se confruntă această regiune.

Am vorbit despre faptul că este necesar ca să mizăm pe dezvoltarea regiunilor rurale, să dezvoltăm domeniul agrar. Totodată, este important să punem și ca prioritate toate problemele cu care se confruntă generațiile mai mici decât noi. În acest sens, vreau să aduc la cunoștință despre faptul că una dintre rezoluții care a fost aici votată a fost de fapt și aceea de a proteja copiii și generațiile noi pe tot continentul european și în toate statele europene și vreau să zic că în acest sens Republica Moldova va fi mereu în implementarea acestor idei, acestor rezoluții”, a spus Lidia Sănduleac, vicepreședinte Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM).

Populiștii sunt mai periculoși pentru securitatea națională decât cei pe care îi reprezintă

“Republica Moldova și Ucraina fac parte din spațiul civilizațional european și trebuie să beneficieze inclusiv de sprijin în domeniul securității. În perspectivă, trebuie să securizăm Uniunea Europeană în primul rând de cei care vin la conducere prin populism și nu fac altceva decât să destrame unitatea Uniunii Europene.

Acești populiști sunt mai periculoși pentru securitatea națională, a statelor membre comunitare, decât cei pe care de fapt îi reprezintă, pe agresorii de la Kremlin. În consecință, vreau să transmit un mesaj celor care ne privesc, prin care să acorde sprijin formațiunilor politice,  familiilor politice care vor să dea dovadă de unitate în lupta împotriva agresiunii și forțelor oculte de la Kremlin, în scopul destabilizării interne, atât pe platforma europeană, cât și în spațiul statelor care aspiră de a deveni membre UE”, este mesajul lui Sergiu Burlacu, vicepreședinte Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM).

Recomand decidenților guvernamentali de la Chișinău să inițieze un dialog veridic cu liderii așa-numitei regiuni Transnistrene

“Aș recomanda decidenților politici să demareze un dialog consistent cu liderii așa-numitei regiuni Transnistrene, pentru că și acolo există interese, inclusiv economice, iar astea se pot revendica doar prin bună înțelegere și dialog. Ori, Uniunea Europeană este despre oameni, despre comunicare și despre compromis, pe asta se bazează politic. Reiterez, aș recomanda decidenților guvernamentali de la Chișinău să inițieze un proces de dialog veridic”, spune Sergiu Burlacu.

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să simtă că sunt protejați de un stat de drept cu conducerea la Chișinău

“Există interes economic din partea agenților care își desfășoară activitatea pe teritoriul regiunii autoproclamate și nerecunoscute, Transnistria. Atâta timp cât există acest interes de a-și desfășura activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în spațiul Comunității Europene, cred că trebuie să existe un dialog constructiv și consistent pentru ca Republica Moldova să-și tragă dividendele sale, iar cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului să simtă că sunt protejați de un stat de drept cu conducerea la Chișinău”, conchide vicepreședintele PLDM, Sergiu Burlacu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: