Victor Negrescu a solicitat Ursulei von der Leyen aderarea completă a României la spațiul Schengen

Sursă foto: Facebook/ Victor Negrescu

Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, a solicitat candidatei pentru șefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aderarea completă a României la spațiul Schengen, subvenții mai mari pentru fermieri și acordarea unui rol semnificativ pentru țara noastră în zona economică.

Suntem astăzi în fața unui vot important pentru următoarea Comisie Europeană dar și privind felul în care vrem să conturăm viitorul Europei. După ce am văzut ceea ce s-a întâmplat astăzi în plen, noi, delegația Partidului Social Democrat, facem apel la responsabilitate și, în același timp, subliniem prioritățile pe care le avem pentru viitoarea Comisie”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă.

Europarlamentarul român a subliniat necesitatea aderării complete la Schengen, a unor politici mai bune și a sprijinului pentru fermieri.

„Suntem ferm convinși că trebuie să se facă mai mult pentru a se realiza aderarea completă a României la spațiul Schengen. Totodată, vrem să subliniem necesitatea de a avea politici mai bune care să permită Europei să rămână lider în domeniul economic, competitivă, cu o industrie puternică, IMM-uri dinamice și cu un buget adecvat pentru a răspunde provocărilor cu care ne confruntăm. Și considerăm că putem contribui activ la acest lucru. În final, avem nevoie de mai mult sprijin pentru fermieri, zonele rurale, precum și investiții locale. Plată egală pentru muncă egală înseamnă și subvenții echitabile pentru fermierii noștri și, în același timp, politica de coeziune trebuie să rămână nucleul dezvoltării regionale”, a precizat Negrescu.

Victor Negrescu a menționat totodată necesitatea unei Comisii Europene atentă la nevoile cetățenilor din blocul comuntar.

„Ne dorim o Comisie care să fie în contact cu cetățenii și să vină cu soluții care să răspundă nevoii acestora de a avea condiții de trai mai bune și considerăm că putem lucra împreună pentru a realiza acest lucru” a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a făcut apel la responsabilitate privind votul din legislativul european, precum și la o abordare mai realistă, axată pe creșterea nivelului de trai al cetățenilor europeni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: