Victor Negrescu: Cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Sursa foto: Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, vineri, că el cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. El a precizat că acest referendum este un moment cheie pentru a ne asigura că, în continuare, în Republica Moldova vom avea o guvernare pro-europeană şi un preşedinte pro-european.

”Cred că va trece referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi acest parcurs european al Republicii Moldova şi îmi doresc lucrul acesta. A fost chiar săptămâna trecută la Chişinău (..) am văzut acolo mult suport, mult sprijin pentru acest referendum. E adevărat, mai degrabă acest sprijin vine din partea tinerilor, din partea celor care înţeleg beneficiile aderării la Uniunea Europeană, din partea celor care au rude în afara ţării, din partea celor care sunt în marile oraşe”, a spus în emisiunea România Politică de la Prima News europarlamentarul PSD.

Negrescu a precizat că referendumul este esenţial pentru parcursul european a Republicii Moldova.

”Dacă eventual nu se face cvorumul, dacă ar fi, şi nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, un vot mai puţin relevant, cu majoritate nu tocmai solidă, atunci, din păcate, deja începe să apară semne de întrebare şi nu ne dorim lucrul acesta, pentru că noi ştim că pentru securitatea şi dezvoltarea Republicii Moldova, apartenenţa la Uniunea Europeană ar ajuta foarte mult”, a mai spus eurodeputatul PSD.

El a mai spus că acest referendum este un moment cheie pentru a ne asigura că, în continuare, în Republica Moldova vom avea o guvernare pro-europeană şi un preşedinte pro-european.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: