VIDEO Alegeri prezidențiale. Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura: „Voi fi un preşedinte responsabil”

sursa: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi-a depus miercuri la Biroul Electoral Central candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând că va fi un preşedinte responsabil, un preşedinte echilibrat. România are nevoie de o viziune de dreapta, a mai spus Ciucă.

Liderii PNL au depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, cele 1,5 milioane de semnături pentru candidatura liderului PNL, Nicolae Ciucă, la preşedinţia României.

„Voi fi un preşedinte responsabil, un preşedinte echilibrat, care, aşa cum am făcut toată viaţa mea, voi munci alături de cetăţenii României, alături de instituţiile statului”, a spus preşedintele PNL.

El a mai spus că ”România are nevoie de o viziune de dreapta şi o persoană în măsură să implementeze această viziune”.

„Mă bazez foarte mult pe Partidul Naţional Liberal”, a completat el.

Ciucă a arătat că situaţia internaţională s-a schimbat şi vedem că se schimbă din păcate, din ce în ce mai des. ”Ca tare avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări”, a mai spus Ciucă.

Redăm mai jos, integral, declarațiile președintelui PNL:

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care sprijină această candidatură, discutăm despre 1 600.000 de semnături.
Și de asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei aflați astăzi aici la acest eveniment. Vreau să le mulțumesc tinerilor, vreau să le mulțumesc seniorilor liberali, vreau să le mulțumesc președinților de filială, primarilor, tuturor membrilor Partidului Național Liberal care au muncit și au convins atât de mulți români să susțină această candidatură. Ne aflăm într-o situație în care România s-a schimbat și se schimbă.

Situația internațională s-a schimbat și vedem că se schimbă, din păcate, din ce în ce mai des. Ca atare avem nevoie de o viziune liberală, în măsură să gestioneze toate aceste provocări, provocări de natură economică, provocări de natură socială, provocări de natură care să afecteze democrația.

Trebuie să vedem și să găsim soluții pentru viitorul copiilor noștri, pentru siguranța noastră, ca națiune. Ca atare, venim cu o viziune de dreapta.

România are nevoie de o viziune de dreapta și o persoană în măsură să implementeze această viziune.

Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal, discutăm de cel mai vechi partid politic din România și din Uniunea Europeană.
Discutăm de un partid care este angajat de fiecare dată și responsabil pentru toate proiectele politice pe care și le-a asumat.
Și de data aceasta Partidul Național Liberal vine cu un proiect pentru familie, comunitate și țară.

Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor, a oamenilor de dreapta în acest proiect și mă refer la ceea ce am susținut și la Consiliu.

Partidul Național Liberal vine cu o viziune pentru o Românie prosperă și sigură. România are capacitatea să asigure siguranța cetățenilor și aici discutăm de siguranța economică, siguranța socială, siguranța în comunității, în școală, siguranța pentru a demara o afacere și, bineînțeles, capacitatea de a face față tuturor provocărilor externe.

Ca atare, voi fi un președinte responsabil, un președinte echilibrat, care, așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului, pentru a putea, întâi de toate să putem avea un viitor și mai bun pentru generațiile viitoare”.

 

Ciucă și Ciolacu, în preferințele românilor. Liderul PNL ar apăra cel mai bine ţara

 

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt primii candidaţi la alegerile prezidenţiale în opţiunile alegătorilor în primul tur de scrutin care va avea loc pe 24 noiembrie, arată un barometru politic naţional, realizat de Biroul de Cercetări Sociale.

Conform ultimului sondaj realizat printre românii cu drept de vot, preşedintele PSD Marcel Ciolacu ar obţine 19,6% din voturi, urmat îndeaproape de Nicolae Ciucă (PNL) cu 16,9% din opţiuni, în timp ce Mircea Geoană ar obţine un scor de 13,1%.

George Simion (AUR) ar fi votat de 10,9%, urmat de Elena Lasconi (USR) cu 10,6% şi Diana Şoşoacă (8,1%).

Întrebaţi care candidat la alegrile prezidenţiale ar apăra cel mai bine ţara de posibile agresiuni externe, cei intervievaţi l-au numit pe Nicolae Ciucă cu 13,1%, urmat de Geoană (11,7%) şi Ciolacu (11,3%).

În privinţa calităţilor pe care ar trebui să le aibă viitorul preşedinte al României, intervievaţii au răspuns: „să fie cinstit”, „să fie patriot”, „să fie om de cuvânt”.

În ceea ce priveşte opţiunile de vot pentru alegerile parlamentare, scorurile sunt la fel de strânse. Astfel, conform sondajului BCS, PSD ar câștiga alegerile cu 25,2%, în timp ce PNL ar veni pe locul secund cu 22,5%. Partidul AUR ar obține 14,9%, în timp ce USR ar obține 11,7% la scrutinul din 1 decembrie.

Conform aceluiaşi sondaj, în Parlament ar urma să mai intre S.O.S România cu 8,5% și UDMR cu 7,5%.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.141 cetățeni cu drept de vot, domiciliați în peste 100 de localități urbane și rurale din toate județele țării și are o eroare de +/-2,9%.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: