VIDEO Alexandru Muraru: România va avea una dintre cele mai puternice armate din Europa până în 2030

Sursa foto: Facebook

Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că România nu trebuie să își facă griji în privința securității naționale sau a garanțiilor de securitate oferite de NATO deoarece vom avea una dintre cele mai puternice armate din Europa până în 2030. Muraru a subliniat că România este pregătită să se descurce singură în fața unei agresiuni externe pentru un anumit număr de zile, până la intervenția aliaților, conform cerințelor Alianței.

„Nu trebuie să ne facem griji că România are mai puțină securitate sau nu are garanții de securitate sau că nu ar beneficia de acel timing pe care NATO, ca Alianță, îl cere statelor membre de a putea să se descurce în fața unei agresiuni externe singure pentru un număr de zile, până când aliații, în cazul unui atac ar interveni. Deci nu există aceste suspiciuni, nu există aceste temeri, nu există această vulnerabilitate din partea României.

Dacă punem la socoteală toate sistemele pe care România le implementează în aceste luni și în aceste ani împreună cu flota sa aeriană sau maritimă, până în 2030 vom vedea că România reușește și va reuși să fie unu dintre cele mai dotate state, cu cele mai puternice armate din Europa, eu am amintesc faptul de asemenea că inclusiv Germania, acum 2 ani, când conflictul a început la granița României, a făcut public faptul că armata germană nu era pregătită pentru un conflict la scară largă și a început o mare investiție în zona în zona de apărare.

România a făcut acest pas din 2016 și chiar din 2018 și chiar dacă ne-am mișcat, poate uneori cam greu pentru că nu am reușit să facem achizițiile la timp din cauza birocrației și a procedurilor greoaie, eu vă spun că banii pentru înzestrarea și pentru reabilitarea unităților din interiorul și din cadrul MAPN a intrat în linie dreaptă.” a declarat Alexandru Muraru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: