VIDEO Ana Bărbosu a primit medalia olimpică de bronz pentru concursul la sol de la Paris

sursa: Inquam

 

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a intrat vineri în posesia medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Olimpică din Bucureşti.

Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România.

„Astăzi s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. A fost o luptă contracronometru. Mă bucur din suflet pentru Ana Maria. Mă bucur din suflet pentru gimnastica românească. Gimnastica românească a revenit la locul care i se cuvine. Bravo, Ana Maria! Ne-ai făcut o mare bucurie”, a spus Octavian Morariu.
„Este un moment emoţionant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri de la Olimpiadă spunând că medalia e foarte grea nu mi-am dat seama că este chiar atât de grea. Le mulţumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie. Le mulţumesc antrenorilor, de la primii până la cei care m-au dus la Olmpidă. Rezolvarea cazului sau această situaţie a fost posibilă datorită federaţiei şi casei de avocatură care nu a renunţat la noi şi s-a luptat pentru toate. Le mulţumesc pentru că au luptat pentru noi. Mă bucur foarte mult că sunt în posesia acestei medalii. Sper să aduc câ mai multe medalii”, a afirmat şi Ana Maria Bărbosu.
La ceremonia de pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti a fost prezent şi premierul Marcel Ciolacu, care i-a dăruit Anei Bărbosu un buchet de flori.
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită Anei Bărbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Medalia care a intrat în posesia COSR şi ulterior în posesia Anei Bărbosu nu este fizic aceeaşi medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.
TAS a respins solicitarea formulată de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol, de la Jocurile Olimpice. Oficialii USA Gymnastics au confirmat, luni, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu va reveni asupra deciziei prin care îi cere gimnastei Jordan Chiles să returneze medalia de bronz care i-a fost acordată la exerciţiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar promit că vor continua eforturile pentru ca sportiva americană să păstreze medalia care îi revine Anei Bărbosu.
Săptămâna trecută, TAS a anulat contestaţia pentru exerciţul la sol depusă de antrenoarea lui Chiles, care i-a adus sportivei în concurs medalia de bronz, spunând că a venit cu 4 secunde mai târziu de limita de timp, de un minut, pentru un astfel de demers.
Ana Maria Bărbosu a declarat că este foarte bucuroasă, dar totodată se gândeşte şi la Jordan Chiles şi Sabrina Voinea şi speră că va exista „o concluzie fericită” şi pentru acestea.
„Aşteptarea a fost la JO nu să iau medalie, ci să-mi fac exerciţiul cât de bine pot. În urma exerciţiului meu curat de la sol a venit şi medalia. Împreună cu familia şi prietenii, antrenorii şi federaţia am reuşit să trec peste încercările mai grele. Este un lucru care nne întristează să vedem că la nivel înalt au existat astfel de probleme. Noi ca sportive nu am greşit cu absolut nimic. Am fi aşteptat ca şi arbitrele şi staful de la competiţie să îşi facă la fel treaba”, a spus sportiva.
„Le transmit fetelor care vor să facă gimnastică să aibă încredere că dacă îşi doresc ceva o să se îndeplinească dacă se ţin de treabă şi îşi asumă munca grea. Sunt foarte bucuroasă şi recunoscătoare pentru tot ce mi se întâmplă. Eu mă bucur pentru această medalie că am primit-o, sper să existe o concluzie fericită şi pentru fete. Eu le transmit gândurile mele pozitive. Mă gândesc şi la ele chiar dacă astăzi eu am primit medalia de bronz”, a adăugat ea.
Bărbosu a precizat că va avea o perioadă de pauză, după care va lua o decizie cu privire la continuarea carierei sale: „O să iau o pauză, iar după aceea o să pot să iau o decizie corectă în privinţa carierei mele”.
Prezentă la evenimentul de decernare a medaliei de bronz, mama Anei Bărbosu, Pompilia Bărbosu, a avut un mesaj manifest către adulţi, cerându-le să „înceteze toate defăimările”.
„Dragi adulţi, vă rog ca mamă să încetaţi toate defăimările. Eu sunt cadru didactic. În mediul şcolar se aplică legea anti-bullying şi cyberbullying. Se fac foarte multe şedinţe de prelucrare. Noi lucrăm cu părinţii, cu adulţii. Să ne protejăm copiii. Romnia are din ce în ce mai puţini copii. Are copii frumoşi şi valoroşi. Ei sunt şansa noastră ca noi, adulţii, să trăim mai bine în această ţară. Îi rog pe toţi fanii să înceteze şi doar să se bucure. Avem o echipă frumoasă, alcătuită din fete superbe, care merită toată susţinerea noastră. Succesul Anei este vârful unui aisberg. Trebuie toţi să ne susţinem copiii. Nu putem avea reuşite dacă nu suntem uniţi. Încetaţi, vă rog frumos şi haideţi să învăţăm să ne bucurăm.  Să-i preţuim şi dacă au medalie şi dacă nu au medalie”, a spus ea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: