VIDEO Analistul Andrei Schwartz: Hezbollah nu va negocia. Scopul lor este distrugerea Israelului

sursa: captura de ecran

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, analistul de politică externă Andrei Schwartz a discutat despre intervenția Israelului împotriva mișcării teroriste Hezbollah în Liban, subliniind contextul tensionat din regiune. Schwartz a explicat că, după un an de avertismente repetate și atacuri limitate, Israelul a fost forțat să intervină masiv din cauza lansărilor continue de rachete și drone asupra nordului țării.

„Israelul s-a văzut nevoit să intervină în Liban după ce a avertizat timp de 11 luni și jumătate din momentul în care Hezbollahul, armata de facto a statului Liban, acea mișcare teroristă care a destructurat statul Libanez la comanda Iranului, a început și o campanie de a lansa rachete asupra statului Israel, această mișcare a forțat între 60 și 100.000 de cetățeni israelieni din nordul țării să nu poată să trăiască în acea zonă și au fost nevoiți să își găsească adăpost în zona centrală a Israelului.  În 07/10/2023 știm că s-a întâmplat acel atac masiv al Hamasului și uciderea a 1200 de israelieni din partea de sud, iar începând cu 8 octombrie Hezbollahul a început această campanie de teroare lansând rachete și drone”, a explicat analistul.

El a afirmat că nu există loc pentru negocieri în fața unei amenințări existențiale, unde scopul declarat este eliminarea Israelului.

„Israelul, timp de 11 luni a lovit țintit locurile de unde erau lansate rachetele și dronele și a ucis câțiva dintre comandanții la nivel operațional din trupele Hezbollah, dar în urmă cu 2 săptămâni au început să se întâmple niște lucruri ceva mai interesante. Au început să explodeze mijloacele de comunicații ale teroriștilor, 1500 dintre ei au fost incapacitați în acest mod, iar apoi întreaga conducere a mișcării teroristă Hezbollah a dispărut. Israelul a transmis prin intermediul Franței și a Statelor Unite mesaje guvernului de la Beirut și prin aceștia către conducerea mișcării teroriste că lucrurile trebuie să se oprească,  pentru că altfel vor exista consecințe severe.

Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că întregul scop al existenței mișcării teroriste Hezbollah, la fel precum este cazul mișcării teroriste Hamas, este acela de a distruge statul Israel. Ei sunt mânați în luptă de o ideologie fundamentalistă bazată pe o versiune a islamului care pervertește partea bună a acelei religii și o canalizează în scopuri distructive. Nu există o cale de negocieri atunci când cineva își propune să te ucidă. Cum poți să ajungi la un numitor comun? Ce concesii poți să faci într-o negociere?”, a spus  Andrei Schwartz.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: