VIDEO Analistul Cătălin Dumitru: USR are în continuare o problemă pe care nu a rezolvat-o

Foto PS News

Analistul politic Cătălin Dumitru a comentat recent situația din USR în contextul alegerii noului președinte al partidului. După demisia lui Cătălin Drulă, zece membri ai formațiunii și-au anunțat candidatura, însă doar patru au rămas în cursă. Dintre aceștia, Elena Lasconi este considerată favorita principală.

„Va câștiga cel mai cunoscut dintre cei patru. Adică mi-e greu să cred că vreunul din ceilalți trei au șanse. La momentul ăsta cred că toată lumea spune că Lasconi va câștiga. Dar aici este o problemă în continuare pe care USR n-a rezolvat-o. Vine Elena Lasconi care este asimilată în mare parte ca o conservatoare în vârful unui partid care este asimilat în mare parte progresist și atunci nu știu cum își vor regla aceste lucruri. Ea a dat un mesaj în care spune că e loc pentru toată lumea în acest partid. Vorbim de politici publice pe care acest partid le promovează. Nu vei putea să faci politic publice care să fie și progresiste și conservatoare.

În mod normal, reconstrucția unui partid se poate face dar îți trebuie ani de zile sau cel puțin un an. Ori ei sunt puși în situația în care trebuie să intre deja în alte două cicluri de alegeri, și e foarte greu să-ți revii în condițiile în care tu ai de dat încă două bătălii importante.

În mod normal, orice lider de partid, ca și în cazul celorlalți, sunt obligați să fac asta. E o cutumă ca Președintele partidului de la fiecare partid să fie obligat să candidez la prezidențial. Nu o să fie prea ușor să spună noi nu punem candidat. Vor putea în schimb să susțină în turul doi pe altcineva.” a declarat Dumitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: