VIDEO Anatol Șalaru, la Puterea Știrilor: Nu cred că alegerile din Rusia vor fi recunoscute la nivel internațional

Prezent în direct la emisiunea Puterea Știrilor, fostul ministru al Apărării din R. Moldova, Anatol Șalaru, a explicat interesul Rusiei față de Transnistria.

Moscova a anunțat, de altfel, că, în vederea alegerilor prezidențiale, va deschide secții de vot într-un teritoriu de mici dimensiuni, cu o populație ce nu depășește pe cea a unui județ din România, arată realizatoarea emisiunii.

„Transnistria este importantă pentru toți, fiindcă rușii niciodată nu pleacă de unde au băgat cizma (…) Este importantă pentru că din Transnistria vor începe să se miște spre Chișinău. Și pentru ei este importantă toată Republica Moldova. Închipuiți-vă, dacă Chișinăul ar prelua controlul asupra acestei zone, ei nu ar mai putea amenința nici Ucraina, nici R. Moldova, nu ar mai putea șantaja cu un atac militar sau cu anumite sancțiuni, pentru că deja este o zonă controlată de noi. Și aceste alegeri din Rusia… guvernarea de la Moscova a și anunțat: doar pe teritoriul Ambasadei Rusiei, în rest, nu. Iar zona stângă a Nistrului nu este controlată de noi, deci ei pot tipări, acolo, la imprimantă, un milion de buletine de vot”, a afirmat Anatol Șalaru.

În ce privește felul cum vor decurge acestea și cum va fi primit rezultatul lor, fostul ministru al Apărării își arată scepticismul.

„Nu știu dacă alegerile din Rusia vor fi recunoscute de cineva, fiindcă la modul cum sunt organizate și cum au fost eliminați concurenții din campania electorală… Înclin spre faptul că observatori străini vor fi poate din Osetia, Abhazia, din Belarus și poate din țările din Asia, Iran, poate, Coreea de Nord. În rest, acolo nu vor fi observatori străini. Nu cred că aceste alegeri vor fi recunoscute. Cel puțin nu ar trebui să fie recunoscute”, a mai afirmat Anatol Șalaru.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: