VIDEO Anatol Șalaru, noi dezvăluiri despre George Simion: cum l-a cunoscut în 2014

În timp ce ies la iveală legăturile partidului lui Simion cu regimul de la Moscova, acesta se confruntă cu plecări masive, după acuze de conduită nedemocratică.

De cât timp durează relația AUR cu Moscova și cât de strânse  sunt în realitate acestea, aflăm de la Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R. Moldova, prezent în studioul Puterea Știrilor, marți, 12 martie.

„Eu îl cunosc pe George Simion din 2014, l-am primit și când eram ministrul Apărării, am avut multe discuții cu el. Nu și-a schimbat opinia, a rămas același. Toate acțiunile lui au avut același scop, scopul de a destabiliza situația, de a provoca. Și cei de la Chișinău au înțeles că atunci când, după alegerile parlamentare, în 2021, oamenii AUR de la Chișinău au mers la un punct de control în Transnistria și i-au provocat pe aceia, atunci a fost clar că vor să provoace niște evenimente foarte nedorite. Sau atunci când au blocat centrul Chișinăului. Protestele lor, atunci când militezi pentru unire… Ce au făcut unioniștii întotdeauna în țările românești: nu au blocat drumurile, au mers și au convins oamenii. Ei au vorbit din poartă în poartă, le-a explicat: uite ce înseamnă unirea, care sunt beneficiile unirii. George Simion protestează pentru unire, blocând centrul orașului Chișinău. Ce zic oamenii din Chișinău? Puneți-vă în locul lor. Am mers cu mașina prin centru, totul era blocat”.

Or, mai spune acesta, nu așa se face unirea, explicând, mai departe, care a fost prima impresie pe care i-a trezit-o Simion la prima lor întâlnire, în 2014.

„Nicio impresie. Auzisem de George Simion, de marșurile lui făcute prin București, prin alte zone ale țării. Nu mi-a dat nicio impresie. După ce am primit mai multe informații am înțeles cine este, am văzut că a fost deputat. Nu știu, au fost sarcini sau astea sunt convingerile lui… Dar ceea ce a făcut George Simion este clar în interesul Rusiei. Destabilizarea situației în Republica Moldova – a dat motiv propagandei ruse de la Moscova să ne învinuiască pe noi de intenția de a declanșa un război civil în Republica Moldova, de a provoca spiritele și de a-i da afară pe ruși din țară. Ceea ce nu putem face atâta timp cât ei sunt cetățeni. Un politician nu poate să vină cu idei de felul ăsta. Ei spun că Dodon l-a dat afară din țară. Dar nu Dodon conducea în 2018-2019, nu Dodon conducea Republica Moldova. Era o alianță democrată aflată la guvernare. Dodon era președinte. La noi, este republică parlamentară, președintele nu conduce țara. Autoritățile au luat decizia, fără să-l întrebe pe Dodon”, a încheiat Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din R. Moldova.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL