VIDEO Anatol Șalaru: Partide ca AUR și S.O.S. se bazează pe războiul din Ucraina pentru a ajunge la guvernare

Ce ar însemna pentru România să aibă un președinte ca George Simion, care ar fi implicațiile pe plan intern și internațional,  a comentat Anatol Șalaru, fost ministru de Interne din R. Moldova,  contactat prin telefon în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Exact ce înseamnă Orban pentru Ungaria, care a dus la izolarea țării. Exact ce fac alți președinți pro-ruși în diferite țări care s-au auto-izolat în Uniunea Europeană, în NATO, în alte structuri sau pe alte continente. Propaganda rusă are foarte mulți bani și are foarte mulți specialiști și au făcut niște analize foarte serioasă și au ajuns la concluzia că majoritatea cetățenilor europeni cel mai mult se tem acuma de un război cu Rusia. Au văzut ce s-a întâmplat în Mariupol, ce s-a întâmplat în localitățile ucraineni șterse de pe fața pământului de către armata rusă și au apărut partide precum AUR, care spun: domnilor, dacă noi sprijinim Ucraina, înseamnă că atragem România în război. Dacă sprijinim Ucraina, înseamnă că noi vrem război cu Rusia, că Rusia va fi dușmanul nostru. Noi nu trebuie să sprijinim pe nimeni. Noi trebuie să fim prieteni cu Rusia, după cum declarase Caludiu Târziu, după cum declară și Șoșoacă, și alți pro-ruși din România. La fel și în Republica Moldova. Și aceste aceste partide, acești lideri politici mizează pe frica oamenilor de război. Știți ce program electoral va avea George Simion? Va avea un program anti-ucrainean, un program în care va învinui Ucraina de război, va învinui Uniunea Europeană că vrea război cu Rusia, iar noi, în România, trebuie să devenim neutri, să nu ne implicăm pentru a evita un război. Mulți oameni nu înțeleg care e de fapt situația. Mulți, într-adevăr, se tem de război și atunci acești oameni cad pradă propagandei rusești promovată în România de George Simion, Șoșoacă și de oamenii care se află în anturajul lor”, a afirmat fostul ministru de Interne.

Acesta speră însă ca în România să nu se întâmple lucrul acesta, că oamenii sunt conștienți de faptul că NATO ne poate salva de Rusia și că o victorie a Ucrainei poate opri agresiunea rusă împotriva lumii civilizate.

„Și că doar ajutând Ucraina și consolidând Uniunea Europeană, noi putem avea o bunăstare pe care ne-am dorit-o întotdeauna, fiindcă România niciodată n-a fost, n-a dus-o mai bine că astăzi și niciodată n-a fost mai protejată. Iar aceste conserve rusești din România nu vor încerca decât să se bazeze pe acest război pentru a se afla și ei la guvernare. În loc să propună soluții reale, ei propun doar cu cine să fim prieteni. De ce nu trebuie să ajutăm astăzi Ucraina? De ce nu trebuie să-i ajutăm pe ucraineni? Știi de ce noi trebuie să renunțăm la proiectele la banii europeni? De ce trebuie să ne izolăm? Dar cei 20% dintre români care sunt adepții unei extreme sau alteia, sper să rămână tot la 20% așa a fost și cu PRM, așa a fost și cu Dan Diaconescu. Așa se va întâmpla și cu AUR și cu Șoșoacă. Sper că această cifră de 20% care de fapt se întâlnește, se regăsește peste tot, să nu crească. Și că perioada de glorie a lui George Simion, când avea aproape 35% în sondaj, a trecut în istorie și nu se va mai repeta”, a mai spus Anatol Șalaru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: