VIDEO Anatol Șalaru: Rusia vrea să destabilizeze situația și să instaureze la Chișinău o guvernare pro-rusă

Una dintre temele ediției de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor, este posibila legătură dintre președintele AUR, George Simion, și regimul de la Kremlin. Este vorba despre faptul că, recent, șeful Poliției din Chișinău anunța că aproape 200 de oameni au fost trimiși de Ilan Șor la protestele de la București, la Congresul PPE de la finalul săptămânii trecute.

Protestatarii, vorbitori de limba rusă, nu știau foarte multe despre motivul protestului, însă aceștia urmau să primească aproximativ 4-500 de euro pe zi. De cealaltă parte, G. Simion neagă orice legătură a sa sau a partidului său cu Ilan Șor.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din R. Moldova, a spus, în direct, în platoul emisiunii, că nu are informații referitoare la o posibilă legătură între cei doi.

„Este clar însă că Moscova va folosi toate mijloacele pentru destabilizarea situației, atât în Republica Moldova, în România, cât și în alte țări europene, membre NATO și membre UE. Mie îmi vine greu să mă pronunț asupra legăturii directe între aceștia doi, dar scopurile lor coincid în acest caz și nu întâmplător, autoritățile Republicii Moldova i-au aplicat interdicții de intrare în Republica Moldova și îl consideră pe George Simion, potrivit declarației premierului de la Chișinău, un factor destabilizator pentru situația de acolo. Cei care nu cunosc situația de acolo, nu-și pot imagina de ce unui deputat din Parlamentul României îi este interzis accesul în Republica Moldova. Doar suntem stat democrate, libere, respectăm dreptul la opinie. Îi invit însă să facă o vizită până la Chișinău să vadă realitățile de acolo, ca să le poată înțelege, fiind că de pe Tiktok și de pe Facebook nu poți să înțelegi ce se întâmplă. La Chișnău, a fost un raport al directorului serviciului de informații și Securitate a Republicii Moldova. În 2022 și 2023, Moscova a cheltuit în jur de 50 de milioane de euro pentru a destabiliza situația în Republica Moldova. Și astăzi toate serviciile de inteligență din Europa, inclusiv din Statele Unite, toți liderii de opinie, politicieni foarte importanți, inclusiv și politicieni din Rusia, spun că Rusia vrea să destabilizeze situația în Moldova și să schimbe guvernarea, să instaureze la Chișnău o guvernare pro-rusă. Și atunci, pentru asta folosesc toate conservele pe care le au îngropate prin România, prin Republica Moldova” a afirmat Șalaru.

În ce privește protestatarii, aceștia nu au convingeri politice, singurul motiv pentru care vin sunt banii. De altfel, au fost publicate interceptări telefonice din care reieșea că atâta vreme cât sunt bani, vor fi oameni la proteste, a subliniat Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din R. Moldova.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: