VIDEO Anatol Șalaru: Serviciile ruse au încercat să-l folosească pe Simion pentru destabilizarea zonelor cu români

AUR a fost controlat de serviciile secrete românești, este de părere fostul ministru al apărării din Republica Moldova, care a afirmat, într-un interviu, faptul că rețeaua de spioni pusă la punct de Rusia în Ucraina l-a inclus și pe George Simion.

„N-am afirmat că îl controla, ci că exista o relație între ei (Florian Coldea și Eugen Simion). La început mi-a fost foarte clar, după ce mai multe persoane ditre cei care au fost în anturajul serviciilor au venit, mi-au făcut vizite, am avut discuții și erau foarte interesante despre ce am declarat eu despre întâlnirile lui George Simion la Cernăuți și dacă voi mai continua sau nu. Și e clar că la început a fost un control din partea unor oameni cu legături cu serviciile sau a unor oameni care pe atunci activau în servicii, dar pe parcurs această legătură s-a întrerupt, fiindcă au pierdut controlul asupra lui George Simion. Iar în societatea noastră, atât în Republica Moldova, cât și în România, există oameni din servicii, din structurile militare, din instituțiile statului, care au simpatii față de Rusia și care au simpatii față de anumite persoane. Exact același lucru s-a întâmplat și aici, când oameni care nu mai sunt astăzi în servicii lucrează cu George Simion, lucrează pentru George Simion. Dar un lucru îmi este clar că ceea ce a făcut George Simion în Ucraina nu are nicio legătură cu serviciile de inteligență românești. Fiindcă în Ucraina, George Simion, serviciile, rusești, mai bine zis, au încercat să-l folosească pe George Simion pentru a destabiliza situația în zonele populație de români. A făcut George Simion ceva sau nu a făcut… Dar întâlnirile pe care le-a avut acolo nu au fost despre trădarea României, ci despre a provoca anumite tensiuni în Ucraina. Și cele mai multe întrebări pe care mi le pun ziariștii și alte persoane sunt: Domnule, de ce nu-l condamnă în România? Domnule, care este legătura, de ce cu serviciile? De ce nu se fac publice?”, a afirmat Anatol Șalaru prin telefon, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Acesta a adăugat în continuare faptul că acest lucru e firesc, întrucât nicăieri în lume serviciile nu-și fac vreodată publice sursele sau numele informatorilor.

„Dacă George Simion ar fi trădat România în relația cu Rusia, fiți siguri, acesta ar fi fost demult arestat și condamnat. Dar George Simion nu a fost folosit nici de serviciile românești să facă legături cu FSB-ul sau cu alte structuri rusești din Ucraina, fiindcă nu e persoana indicată și nu pot să trimiți într-o misiune într-o țară unde nu se vorbește limba română, să trimiți o persoană care nu cunoaște limba ucraineană și nu s-o fi dus George la întâlniri fără traducător sau cu traducător la indicația serviciilor românești. Deci cei care încearcă să spună că George Simion a fost în interesul României acolo în Ucraina, minte sau încearcă cumva să-l dezvinovățească pe George Simion. În al doilea rând, nu știu într-adevăr dacă George Simion știa că interloctorii lui sunt de la PSD sau nu. Asta nu pot s-o demonstrez și nu am de unde să știu. Nu cunosc acele persoane și nu scrie pe fruntea nimănui că e de la PSD sau sau de la USR. Iar George Simion este clar că a fost. A fost făcută o încercare de a-l folosi pentru a promova interesele Rusiei în Ucraina, pentru destabilizare, ceea ce face și astăzi în România. George Simion promovează interesele Rusiei, fiind că el are o poziție anti-ucraineană, anti-NATO, anti-Uniunea Europeană”, a subliniat Anatol Șalaru.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: