VIDEO „Ar trebui și pe noi să ne îngrijoreze”. Cum se explică valul de proteste violente din Marea Britanie

Foto: yahoo News

În timp ce confruntările violente între grupările anti-imigrație, anti-rasism și poliție continuă în mai multe orașe, prim-ministrul Marii Britanii amenință cu arestări și condamnări rapide. Protestele au izbucnit după uciderea a trei fete la Southport de un tânăr născut în Marea Britanie într-o familie de imigranți. Rolul comunităților musulmane și al comunităților de imigranți din diferite zone ale fostului imperiu colonial britanic este unul foarte important în Marea Britanie, a afirmat Mihai Isac, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor. Este vorba aici despre un proces care durează de zeci de ani și despre comunități bine consolidate în interiorul societății britanice, a mai adăugat expertul în relații internaționale amintind de protestul celor care și-au apărat moscheile și afacerile, în ultima perioadă.

„Din păcate, guvernele britanice din ultimele decenii nu au reușit să identifice o soluție pentru această problemă a imigrației ilegale. Este adevărat, economia britanică depinde foarte mult de această imigrație, pentru că s-a văzut foarte clar, de când a avut loc Brexit-ul, economia britanică a cunoscut o scădere dramatică. Din păcate, aceste violențe afectează și comunitatea românească din Marea Britanie”, a explicat Mihai Isac, referindu-se apoi la anumite rețele sociale folosite pentru promovarea urii împotriva unor comunități etnice.

Dacă ne uităm la cum funcționează mașina de propagandă a Federației Ruse, a arătat acesta,  vedem că  rețeaua Telegram, cu sediul în Rusia și controlată de Serviciile de Informații de la Moscova, este folosită foarte eficient pentru promovarea acestui discurs al urii.

„Desigur, vedem și foarte multe grupuri de tineri teribiliști, iar aici ar trebui și pe noi să ne îngrijoreze, să luăm anumite lecții și să le învățăm, pentru a nu permite repetarea pe viitor a unor astfel de scene și în România, pe fondul propagandei naționaliste a unor partide care, din păcate, sunt reprezentate atât în Parlamentul României, cât și în Parlamentul European”, a subliniat expertul în relații internaționale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: