UPDATE
Garda de Mediu anunţă, joi, că incendiul din perimetrul Deltei Văcăreşti a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului.
”Astăzi 8 februarie, un incendiu puternic a izbucnit în perimetrul Deltei Văcăreşti. Acesta este în desfăşurare şi pentru stingerea lui acţionează 10 autospeciale ale ISU. Focul a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului, datorită vitezei vântului ce asigură o dispersie bună a fumului”, anunţă, joi, Garda de Mediu.
Instituţia a precizat că staţiile de monitorizare a calităţii aerului cele mai apropiate de locul incendiului, respectiv B2 Titan, B4 Spital Bagdasar, B23 Palatul Copiilor, B30 Piaţa Sudului şi B21 Piaţa Berceni nu au înregistrat depăşiri ale valorilor limita ai parametrilor.
”La faţa locului se afla o echipă de comisari de la Garda de Mediu Bucureşti şi monitorizează situaţia. În perimetru nu au acces deocamdată decât echipele de intervenţie ale ISU. După lichidarea incendiului, comisarii GNM vor demara o anchetă pentru a determina dacă focul a izbucnit în urma unor încălcări ale legislaţiei de mediu”, a mai transmis Garda de Mediu.
Un incendiu a izbucnit, joi, în Delta Văcăreşti din Capitală, focul cuprinzând o suprafaţă de 1,5 hectare de teren. Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.
Știrea inițială
Un incendiu a izbucnit joi, la prânz, în Parcul Natural Delta Văcărești, potrivit unor imagini surprinse în acest moment de redacția PS News. Pompierii din București intervin cu șase autospeciale de stingere.
Incendii au loc aproape în fiecare an în Delta Văcărești. Cel mai mare s-a produs în februarie 2020, fiind afectate 50 de ha, aproape 30% din cele 186 de ha ale parcului natural.
Delta Văcărești a devenit parc natural și arie naturală potejată în 2016, printr-o hotărâre de Guvern.
Delta Bucureștiului se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Demersul de a transformă zona într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre „Delta dintre blocuri” și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.
În Delta Bucureștiului și-au găsit adăpost în total circa 97 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rată roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușă de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpe, nevăstuică, bizam), amfibieni și reptile.
Autor
-
Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News