VIDEO Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi: „A fost un vandalism total!”

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Franța, după mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi.

Mai mulți șoferi de TIR care transportau alimente au fost opriți în mijlocul mitingurilor de protest din Franța și le-a fost descărcată marfa de către fermierii francezi, scrie Adevărul.

Printre cei opriți s-a aflat și o familie din județul Vâlcea, care a rămas fără 10 tone de carne de pui, produse românești care mergeau la export.

„Au venit la noi protestatarii, au blocat strada. Ne-au cerut documentele pe marfă, s-au uitat în spate, au deschis ușile fără permisiune, au rupt sigiliul. În momentul în care am ajuns la vreo 4-5 km de următorul sens giratoriu era coloană de camioane. A venit la noi o mașină de teren cu doi băieți în ea. Ne-au scos din coloană, ne-au spus să-i urmăm. Foarte multe tractoare, erau două mașini de jandarmerie acolo, dăduseră foc la paleții care îi descărcaseră înaintea noastră, pentru că erau acolo jos ambalaje de bulion, de legume congelate”, potrivit păgubitului din Vâlcea, scrie digi24.ro.

Zece tone de carne de pui au fost distruse de protestatari, chiar în fața polițiștilor și jandarmilor.

Un alt șofer de tir român, Viorel Doroftei, stă de trei zile lângă marfa pe care i-au incendiat-o fermierii francezi, pe o șosea dintre Bordeux și Tolouse. El spune că va merge la poliție să facă plângere.

A fost un vandalism total, un vandalism din partea lor. Au oprit camionul, și-au pus tractorul în față, m-au blocat, deci asta înseamnă furt și vandalism”, a spus Viorel Doroftei pentru observatornews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Franța, după mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe spun că discută cu firma transportatoare și cu autoritățile franceze. Radu Filip, purtător de cuvânt MAE:

”Pot să-i asigur pe cetățenii români care s-au aflat în această situație, că reprezentanțele diplomatice ale României din Franța continuă dialogul cu autoritățile franceze și cu reprezentantul firmei în cauză, tocmai fiind pregătite să acorde asistența consulară conform competențelor legale”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt MAE.


Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL