VIDEO Candidatul care va avea „un scor deplorabil” la Capitală. Ce dezvăluie ultimul sondaj Avangarde

Sursa foto: DCNews
Sursa foto: Pinterest

Invitat luni în studioul Puterea Știrilor, sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde, a explicat rezultatele obținute în cel mai recent sondaj privind intenția de vot la Capitală. Amintim că, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 7 – 11 mai, Gabriela Firea înregistrează un scor peste Nicușor Dan, susținut de Alianței Dreptei.

„Scorul Dianei Șoșoacă va fi un deplorabil”

„Datele din acest sondaj sunt valabile doar pentru Sectorul 1. Nu este o imagine reprezentativă pentru tot Bucureștiul. În Sectorul 1, doamna Firea nici în momentul de față nu a reușit să ia tot toate voturile PSD. O parte a electoratului PSD încă acordă votul unui alt candidat, cel mai probabil domnului Piedone, deci încă mai are de recuperat. La fel și în cazul domnului Burduja, nu a luat toate voturile PNL. Încă o parte a electoratului PNL îl votează pe domnul Nicușor Dan. Deci nu e o surpriză, oarecum o transpunere a votului politic către candidații de la Primăria Capitalei(…).

La nivelul Capitalei, încă de la începutul desemnării candidatului AUR (n.r – Mihai Enache) am spus că este o candidatură extrem de ciudată și iată că lucrul ăsta se confirmă inclusiv la nivelul întregului București. Domnul Enache n-a reușit niciodată să depășească 7%. La Sectorul 1 are un scor mai bun, în primul rând, probabil datorită candidaturii doamnei Ramona Ioana Bruynseels, care reușește să obțină un scor mai bun, să tragă și partidul după domnia ,și automat și pe domnul Enache. Dar AUR, la nivelul Capitalei, de șase luni, opt luni, nu a reușit niciodată să-și treacă un candidat de 7-8%, iar despre doamna Șoșoacă, de asemenea, nu cred că obiectivul domniei sale, din punct de vedere electoral, Bucureștiul reprezenta un obiectiv extrem de important. Nu știu de ce s-a lansat în această cursă la Capitală, pentru că scorul domniei sale va fi unul deplorabil”, a declarat Vladimir Ionaș, în direct la Puterea Știrilor.

AUR se prăbușește

„AUR este pe un trend descendent, dar era de așteptat din momentul în care s-a anunțat comasarea celor două tipuri de alegeri, din cauza faptului că ei nu au reușit să nominalizeze candidați în mai mult de jumătate din localitățile din țară. Era de așteptat ca, odată cu momentul în care se cristalizează opțiunile de vot ale electoratului, și AUR să scadă. Pentru că alegerile europarlamentare s-au dus undeva în background, nu mai contează atât de mult. Oamenii se uită către primari, către listele de consilieri locali, către simpatiile pe care le au pentru anumite partide și atunci evident că va prima interesul cetățenilor pentru ceea ce se întâmplă la nivelul unității administrativ-teritoriale din care aparțin. Și atunci votul va fi oarecum liniar.

Cu mici modificări între ceea ce vor obține cele două partide mari la nivelul consiliilor locale, consiliilor județene și votul pe europarlamentare, deci nu văd o mare diferențe. Evident, va fi din punctul meu de vedere, un scor mai mic al alianței la europarlamentare decât scorul celor două partide separate la nivel de CJ-uri, dar nu va fi o diferență uriaș”, a mai explicat sociologul.

Răsturnare de situație la Capitală: Firea îl depășește pe Nicușor Dan

 

Răsturnare de situație în clasamentul candidaților pentru Primăria Capitalei. Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 7 – 11 mai, Gabriela Firea înregistrează un scor peste Nicușor Dan, susținut de Alianței Dreptei. De menționat, însă, că datele sondajului realizat de Avangarde nu se referă la tot Bucureștiul, ci doar la Sectorul 1.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obține 30%, Nicușor Dan 29%, Cristian Popescu Piedone 17%, Sebastian Burduja (PNL) 13%, Mihai Enache (AUR) 10% și Diana Șoșoacă (SOS) 1%.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 7 – 11 mai, prin metoda face-to-face, pe 1150 de subiecți cu o marjă de eroare de 2, 9%.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: