VIDEO Cătălin Dumitru, consultant politic, despre candidații la prezidențiale

Invitat în ediția de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor, consultantul politic Cătălin Dumitru a comentat poziția liderilor celor două partide din coaliție față de nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Și la PSD și la PNL e prematur să anunțe cineva candidatul. După cum vedeți, nimeni nu se hazardează să facă acest lucru, mai ales că vin aceste prime alegeri comasate, care nu vizează campania prezidențială. Oricine ar anunța acum un astfel de lucru ar duce atenția de la această campanie pentru locale și pentru europarlamentare spre tema prezidențială. Și pare că nimeni nu dorește lucrul ăsta. Alegerile astea trebuie să fie despre alegeri locale și europarlamentare. Dar așa s-a întâmplat de fiecare dată. (…) Adică e foarte complicat și de asta nu se hazardează nimeni să spună acuma 100% da, voi candida, pentru că tematica e despre altceva în momentul ăsta”, a afirmat consultantul.

În ce privește cutuma regăsită la ambele partide, potrivit căreia președintele partidului devine automat candidatul acestuia la alegerile prezidențiale, în cazul unor partide a funcționat, în cazul altora, PSD, spre exemplu, nu, observă realizatoarea emisiunii.

„Da, pare că nu au avut succes cu această situație, deși gândiți-vă că, mă rog, totuși, liderii pe care i-au desemnat la vremea respectivă erau cei mai populari în sondajele lor. N-am văzut, nu-mi amintesc, poate greșesc, dar nu-mi amintesc că Adrian Năstase să nu fi stat bine în sondaje când era președinte de partid și premier. Nu era altcineva cu șanse mai mari”, a explicat Cătălin Dumitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL