VIDEO Ce vor românii de la viitorul președinte: „Să ne țină departe de pericolele care bat la ușa noastră”

Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială. Sursa foto: ZIUACONSTANTA.RO

Cătălin Dumitru a discutat despre dinamica voturilor din București și preferințele electoratului român în contextul alegerilor prezidențiale. Analistul politic a precizat că, deși Nicușor Dan are un bazin de votanți important, transferul acestora către alt candidat nu este garantat doar printr-o simplă recomandare.

„Voturile din Capitală sunt un element specific. Nimeni din București nu poate tranzacționa voturile din Capitală. Bucureștenii sunt ușor cosmopoliți și ei consideră în general că nu poate nimeni să le dea direcția și opțiunea. De asta mă îndoiesc că cineva astăzi poate să zică că voturile alea se vor duce automat la cine spune Nicușor Dan. Nu funcționează așa lucrurile.

Nicușor Dan are bazinul lui de votanți care este important, dar mă îndoiesc că îi poate transfera doar pentru că ar spune asta e albă sau e neagră. Adică nici nu cred că ar face asta. Dar, repet, e mai dificil de analizat în București felul în care se pot muta voturile.” a declarat analistul politic.

Pe de altă parte, analistul a evidențiat că românii, în general, caută un lider capabil să gestioneze situațiile de criză, având în vedere contextul actual marcat de războiul la graniță și probleme economice în Europa.

„Românii caută în primul rând un gestionar al situațiilor de criză, pentru că am trecut prin crize importante și cred că oamenii în continuare așteaptă acest om care să poată să asigure o relația cu instituțiile și să mențină un echilibru. Să ne țină departe de pericolele care bat la ușa noastră, război la graniță, probleme economice în toată Europa, lucruri de genul ăsta. Deci cred că românii vor să aibă un președinte care le oferă siguranță. În primul rând, siguranță însemnând siguranța familiei, siguranța zilei de mâine, securitate și siguranță economică.  Cu un războiul la graniță, Nicolae Ciucă, dat fiind faptul că e fost militar are un avantaj.” a concluzionat Dumitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: