VIDEO Cine e lunetistul care a vrut să-l ucidă pe Trump. Ce a postat pe o rețea socială

Donald Trump
Sursa foto: Facebook

Autoritățile americane l-au identificat pe tânărul de 20 de ani care a tras cu o pușcă cu lunetă spre Donald Trump care se afla la un miting electoral în orășelul Butler din statul Pennsylvania.

Autoritățile americane l-au identificat pe tânărul de 20 de ani care a tras cu o pușcă cu lunetă spre Donald Trump care se afla la un miting electoral în orășelul Butler din statul Pennsylvania. Fostul președinte american a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. El a fost rapid înconjurat de agenți ai Serviciului Secret al SUA și scos în afara scenei către un vehicul care îl aștepta.

VIDEO Cine este lunetistul care a vrut să-l ucidă pe Donald Trump

Atacatorul său, un tânăr de 20 de ani din Bethel Park, Pennsylvania, a fost ucis de agenții Secret Service.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania.

Aceasta este în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI”, se arată în mesajul FBI.

Conform unor informații apărute pe rețelele de socializare, tânărul a mărturisit într-un videoclip că îl urăște pe Donald Trump.

„Numele meu este Thomas Matthew Crooks. Îi urăsc pe republicani. Îl urăsc pe Trump. Și ghici ce? Au dat peste omul nepotrivit”, spune Crooks într-un clip postat pe o rețea socială.

Un martor intervievat de o echipă BBC a explicat că se afla în afara perimetrului şi a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă târându-se pe acoperiş la câteva minute după ce Trump şi-a început discursul. El a indicat poliţiei bărbatul înarmat, întrebându-se de ce Trump îşi continua discursul.

„L-am arătat poliţiei, am spus Hei, e un tip pe acoperiş cu o puşcă… şi poliţia nu ştia ce se întâmplă„.

În ciuda intervenţiei rapide a Serviciului Secret, observatorii se întreabă cum un acoperiş atât de aproape de eveniment a putut fi lăsat nesupravegheat. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a declarat că Congresul va audia oficialii de securitate şi FBI. O persoană din public a fost ucisă, iar alte două grav rănite de gloanțele trase de atacator până când acesta a fost ucis de agenții Secret Service.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: