VIDEO Ciolacu, vizită pe şantierul defrişărilor de pe Valea Oltului

Sursă foto: Captură video

Premierul Marcel Ciolacu care a vizitat, miercuri, şantierul defrişărilor de pe Valea Oltului, a transmis că închiderea traficuui a fost o decizie bună, deşi a fost luată ”cu înjurăturile de rigoare”. Premierula adăugat că, pentru prima dată, Autostrada Sibiu-Piteşti, ”mult vorbită de toţi miniştrii Transporturilor şi prim-miniştrii, din vis devine realitate”.

UPDATE: La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că stadiul lucrărilor este la aproape de 75%

”Deci, suntem în grafic. Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va deschide circulaţia. Nu am niciun fel de motive în acest moment să nu cred că se va respecta acest termen”, a declarat Grindeanu, precizând că s-a lucrat consistent.

Ministrul a reiterat că întârzierea lucrărilor ar fi însemnat penalizări de 80 de milioane de lei.

”Sper să nu fie cu deochi şi ultima săptămână să se desfăşoare în acelaşi ritm, astfel încât săptămâna viitoare să se deschisă traficul”, a adăugat Grindeanu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Vestea bună după discuţia cu constructorii este faptul că ne vom încadra în termenul asumat al lucrării. (…) O lucrare pe care nu puteau să o execute pe timpul nopţii. Ştiu că nu a fost o perioadă uşoară, aproape o lună traficul oprit pe timpul zilei. Vestea bună este că Autostrada Sibiu – Piteşti, mult vorbită de toţi miniştrii transporturilor şi prim-miniştrii, pentru prima dată din vis devine realitate”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, pe Valea Oltului, unde a verificat lucrările de defrişare de pe marginea DN 7.

El l-a lăudat din nou pe minsitrul Sorin Grindeanu pentru ”decizia bărbătească” de a închide traficul.

”Vreau să-l felicit pentru decizia bărbătească pe care a luat-o, până la urmă şi Guvernul României, la pachet cu înjurăturile de rigoare, dar vreau să spun foarte clar că asta ar fi dus la peste un an de zile întârzieri, cu discuţii mari şi în ceea ce priveşte finanţarea. A fost o discuţie corectă”, a mai declarat premierul.

Termenul oficial până la care trebuie finalizate lucrările este 9 august.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: