VIDEO Ciucă, întrebat pe cine va numi premier dacă va câștiga alegerile: Viitorul premier va fi decis de poporul român

Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: facebook

Președintele PNL Nicolae Ciucă spune că decizia privind alegerea premierului este în mâinile poporului român, bazată pe votul exprimat în alegeri și pe pozițiile obținute de partide.

„Cel care alege este poporul român, deoarece, în funcție de votul pe care îl obține fiecare partid și de poziția pe care se clasează la finalul alegerilor, trebuie să respectăm întru totul prevederile legale”, a declarat Ciucă.

El a adăugat că rolul președintelui este de a dialoga cu toate părțile implicate pentru a găsi cea mai bună formulă pentru formarea unui guvern funcțional.

„Curtea Constituțională s-a pronunțat pe această temă, având în vedere contestațiile legate de numirea unui premier fie din rândul partidului care a câștigat alegerile, fie al celui care a reușit să coaguleze o majoritate în Parlament și să asigure funcționarea unui guvern. În acest context, cred că rolul președintelui este acela de a sta la masă cu toți cei implicați în acest proces și de a purta discuții pentru a găsi cea mai bună formulă pentru Guvern.

Având în vedere complexitatea situației actuale, nu este ușor să rezolvăm toate problemele care evoluează zilnic. Nu putem să ne întâlnim astăzi cu o problemă și să așteptăm o lună pentru a vedea ce se întâmplă, deoarece contextul politic se poate schimba rapid”, a explicat Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: