VIDEO Consiliul Național PNL. Andronache: „Ciucă are calități pentru a fi președintele României. Are șarmul dânsului”

Foto: PS News

Prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL), eveniment în cadrul căruia Nicolae Ciucă, actualul președinte al formațiunii politice, va primi validarea oficială pentru a candida la alegerile prezidențiale, Gabriel Andronache a declarat pentru PS News că România este pregătită pentru a avea un președinte cu atributele lui Nicolae Ciucă. În ceea ce privește cartea „În slujba țării” semnată de liderul PNL, Andronache a menționat capitolul referitor la copilăria lui Nicolae Ciucă, în care, spune că s-a regăsit.

Este o atmosferă de mobilizare. Este o chestiune evidentă, este practic o formalitate, validarea candidaturii domnului președinte Ciucă pentru funcția de președinte al României. Eu am convingerea, este convingerea mea personală, dar și colegii mei de asemenea au aceeași convingere că domnul Ciucă va fi președintele României, în decembrie 2024″.

Referitor la zvonurile care au apărut în spațiul publica despre posibila retragere a lui Nicolae Ciucă din cursa prezidențialelor din cauza rezultatelor slabe arătate de unele sondaje, Andronache precizează că sunt doar zvonuri lansate de rivalii lor politici.

Din perspectiva aceasta, zvonurile aruncate de către adversarii noștri politici au fost și vor fi întotdeauna, în politică. Nu le-am băgat în seamă.

S-a văzut lucrul acesta în timpul Biroului Politic Național. Biroul Politic Național a validat în unanimitate propunerea de candidatură a domnului președinte Ciucă, iar această propunere a Biroului Politic Național, validată unanim, va fi acum supusă votului Consiliu Național, împlinind astfel toate procedurile prevăzute de statutul PNL.

Este în mod evident o simplă formalitate, pentru că această candidatură va fi validată și vom începe în plin campania electorală pentru susținerea domnul președinte”.

Este România pregătită pentru un președinte cu structura lui Nicolae Ciucă?

Domnul Ciucă are șarmul dânsului. Personal, o spun din experiența mea proprie, candidatul Nicolae Ciucă are calități pentru a deveni președinte României. România este pregătită pentru a avea un președinte așa cum este domnul Nicolae Ciucă, sunt convins de lucrul acesta și așa va fi în decembrie 2024″.

Capitolul preferat de Gabriel Andronache din volumul „În slujba țării”:

Am citit cu mare drag, în primul rând partea de deschidere, cea legată de copilărie. Sunt elemente foarte interesante și eu mi-am petrecut aproape toate vacanțele, în zona rurală, la bunici și am regăsit aspecte din copilăria mea în copilăria domnului președinte Ciucă, care a petrecut mult mai multă vreme în zona rurală decât mine”.

Senatori şi deputaţi PNL au depus la Senat o propunere legislativă vizând modul în care se face actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat prin care cer dezbaterea propunerii în procedură de urgenţă. ”Considerăm că această idee transpusă legislativ la solicitarea Preşedintelui Senatului, dl. Nicolae Ciucă, aduce echitate în sistemul de pensii militare”, a explicat deputatul Gabriel Andronache.

Este o propunere legislativă pe care am semnat-o în calitate de coinițiator, alături de colegi senatori și colegul devotat Leureanu. Este o modalitate prin care încercăm să facem dreptate pentru această categorie socială importantă, deoarece în 2017 a fost abrogată legea care reglementa pensiile militare, iar mecanismul de indexare-actualizare a pensiilor militare a fost lăsat în afara legii, de aceea nu a mai fost aplicat. Ori nu este normal ca o pensie militară să rămână la același cuantum ca acum 5-6 ani de zile, deoarece inflația a evoluat și este necesar acest mecanism de indexare”, conchide Gabriel Andronache.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: