VIDEO Crevedia: candidat PNL, bătut de simpatizanții primarului PSD. Ionuț Stroe: Nu acceptăm asemenea derapaje

Sursa foto: media.pnl.ro
Sursa foto: media.pnl.ro

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, a reacționat în urma scandalului de la Crevedia. Amintim că Eugen Lepădatu, candidat din partea PNL la Crevedia pentru consiliul local, a fost bătut marți de către simpatizanți ai primarului PSD, Florin Petre, potrivit unei dezvăluiri făcute de Ion Costin, candidatul la primărie din partea PNL.

Detalii AICI: VIDEO Candidat din partea PNL la Crevedia, bătut de către simpatizanți ai primarului PSD

„N-am detalii despre această situație, însă, este evident faptul că astfel de comportamente nu sunt tolerabile și trebuie să se sfârșească la poliție. Există răspunderi, chiar penale, pentru asemenea fapte. Cu toții trebuie să înțelegem că, indiferent de competiția asta electorală, trebuie să ne comportăm civilizat. Eu cred că, indiferent de moment, acești oameni ar trebui să răspundă, și nu numai din punct de vedere legal, ci și în fața alegătorilor. Atât parlamentarii, cât și cei care candidează pentru funcțiile de primar, consilier, solicită încrederea publică. Ei, până la urmă, își doresc să fie o portavoce a societății, a comunităților pe care vor să le conducă. Nu cred că cineva din comuna Crevedia sau din altă parte își dorește a avea în fruntea comunității un bătăuș. Nu cred că cineva care investește încredere într-un ales, își dorește de la acesta un comportament cu violență verbală sau fizică, ci realizări care să aibă un impact pozitiv în viața lui. Cetățenii, pe 9 iunie, vor penaliza aceste comportamente, prin vot. Puterea aparține lor, pe 9 iunie si sunt sigur că vor fi în măsură să cearnă cine este sau nu demn de încrederea lor(…).

Sper ca aceste lucruri să rămână cazuri izolate, să nu se multiplice cumva pentru că România nu este o țară care să se manifeste violent(…). Sunt situații punctuale care, de regulă, se discută și rezolvă la nivel local (n.r – întrebat dacă se va discuta în coaliție situația de la Crevedia). Nu vom ști noi, la nivel central, ce se întâmplă în cele 3.300 de localități, cât de aprigă este această competiție electorală sau cât de tăioasă poate fi. Evident că nu acceptăm asemenea derapaje”, a declarat Ionuț Stroe, în direct la Puterea Știrilor.

Localitatea Crevedia se află la doar 20 de kilometri de București. A fost în atenția întregii Românii, după ce, în august 2022, o stație GPL a explodat și a ucis 5 oameni, rănind alți 50.

Primarul PSD Florin Petre a recunoscut, atunci, că știa că stația GPL funcționa ilegal. Ulterior, văzând amploarea accidentului a negat.

În fața acestei tragedii, Marcel Ciolacu a anuțat excluderea din PSD a primarului Florin Petre. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar astăzi, primarul Florin Petre candidează din partea PSD pentru al treilea mandat de primar. El este „însoțit” pe afișele electorale de președintele PSD Dâmbovița

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: