VIDEO Dan Cîmpean, DNSC: Am recomandat instituțiilor statului să nu instaleze aplicația Tik Tok

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Dan Cîmpean, șeful Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a făcut recomandări privind utilizarea aplicației Tik Tok.

În contextul în care mai multe state europene au luat măsuri împotriva instalării acestei aplicații, specialistul a afirmat că DNSC a făcut o recomandare încă de anul trecut.

„Le-am recomandat instituțiilor statului să nu utilizeze, să nu instaleze, să nu administreze aplicația respectivă. Este vorba despre o problematică foarte delicată și foarte complexă, iar noi privim acest aspect pur și simplu din punct de vedere al riscurilor cibernetice și al problemelor  care pot care pot apărea. Nu mai mult, nu mai puțin, a spus acesta”.

În ce privește problemele legate de utilizarea aplicației, specialistul a spus că este vorba despre niste funcționalități tehnice pe care le consideră riscante.

Referitor la recomandările pentru utilizatori în general, Dan Cîmpean a amintit citirea cu atenție a condițiilor de utilizare. Însă, a subliniat acesta, DNSC se adresează instituțiilor statului,  nu utilizatorului simplu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL