VIDEO Daniel Constantin: Istoria ne arată că independenții, deși au scoruri bune, nu reușesc să câștige alegerile

După ce coaliția de guvernare a decis și anunțat astăzi calendarul alegerilor, cele două partide își stabilesc strategia pentru prezidențiale și parlamentare. Daniel Constantin a vorbit astăzi, printr-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre datele alese pentru cele două tururi de alegeri de la finalul toamnei și începutul iernii. Legat de posibilele negocieri la care se gândește PNL, invitatul spune că este prea devreme pentru acest lucru.

„Cred că dacă se vor face negocieri, acestea vor avea loc după data de 24 noiembrie, atunci când se vor cunoaște cei care vor intra în turul doi. Cel mai probabil, după toate sondajele de opinie, situația va fi așa cum spuneați dumneavoastră. Ce pot să vă spun este că, știind acum cu exactitate data, practic noi vom avea un calendar accelerat. În luna septembrie, când probabil vom avea congres, fiecare partid în parte va desemna candidații, atunci lucrurile se vor cristaliza ușor, ușor și mai bine în sondaje, pentru că va interveni și lucrul care a fost de fiecare dată, teoria votului util. Chiar dacă astăzi vedem un independent sau alți oameni care vin în sondaje de opinie, istoria ne-a arătat că a fost foarte dificil pentru aceștia, chiar dacă au o intenție bună înainte de vot, când se intră în campanie, când, armatele politice ale partidelor vor fi pe teren, va fi foarte greu pentru candidații independenți să acumuleze acele voturi. Și vă reamintesc că l-am avut candidat pe Mugur Isărescu la un moment dat când se bucura de o încredere în electorat. L-am avut candidat pe Sorin Oprescu, de asemenea, care era primarul Capitalei și care avea o intenție foarte foarte mare de vot. Dar, vedeți, această calitate de independent nu l-a ajutat, pentru că există această teorie a votului util și oamenii se gândesc din mai multe puncte de vedere, a afirmat deputatul PNL.

După părerea acestuia oamenii se gândesc în primul rând la cei cu care va guverna președintele, la faptul el trebuie să cunoască oamenii politici cărora le încredințează funcții. Legat de data următorului congres PNL, invitatul spune că aceasta nu a fost  încă stabilită.

„Nu s-a stabilit, dar cu siguranță cred eu că atunci vor fi aceste evenimente, va avea loc consiliu, nu știu dacă congres, pentru că, din câte știu, Consiliul Național este cel care desemnează candidatul la funcția de președinte. Deci, probabil dacă stăm să ne uităm la calendar, pe 24 septembrie intrăm în pre-campanie, o lună de zile, după care pe 24 octombrie începe în campania electorală care se va suprapune pentru 3 săptămâni și cu această campania pe care o avem pentru parlamentare. Dacă ar fi să fac o analiză, partidele care au foarte mulți primari și aici e cazul PNL și PSD, în primul rând vor avea, să spunem așa, oameni foarte mulți care vor fi pe teren și care vor putea să aducă la cunoștința electoratului programele de guvernare ale candidaților proprii” a mai explicat Daniel Constantin.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: