VIDEO Daniel Gheorghe: România are nevoie de un președinte care să inspire normalitate, credibilitate și respect

Daniel Gheorghe
Daniel Gheorghe / Puterea Știrilor

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a fost prezent la ediția specială a emisiunii Puterea Știrilor, cu ocazia lansării candidaturii lui Nicolae Ciucă la președinția României. Acesta a spus că România are nevoie de un președinte care să inspire normalitate, credibilitate, respect și să impună credibilitate la nivel internațional.

„În primul rând, în momentul de față consider că România are nevoie de un președinte care să inspire normalitate, credibilitate, respect și care să impună credibilitatea sa internațională. Spun asta, comparându-l pe Nicolae Ciucă cu toți ceilalți contracandidați. Ciucă este un bun creștin, înțelege foarte bine valorile tradiționale – credință, familie, patriotism.

Cred că în momentul de față tinerii își doresc o țară care nu doar să se gândească la ei, ci o țară care să genereze încredere. Tinerii trebuie să înțeleagă ce înseamnă să crezi în România. Eu cred că avem nevoie de un președinte care să creeze coeziune, care să unească și să genereze repere. Un președinte trebuie să fie un reper moral. Eu cred cu tărie faptul că trebuie să ne debarasăm de tot acest populism în care vedem că zacem ca națiune, din pricina decăderii moralei.

Cred că  în timpul acestor mari provocări – vedem războiul din Ucraina – avem nevoie de o persoană care să aducă stabilitate, să țină la România și să aibă abilitățile necesare în spațiul internațional actual. Și cred că expertiza lui Ciucă în domeniul apărării va fi de mare însemnătate pentru România în acești ani. Cred că trebuie să ieșim din zodia luptelor intestine și să se îndepărteze de acest model nefast pe care îl văd la alți contracandidați – modelul șmecherului, modelul celui care se descurcă fără scrupule și modelul celui cărui a reușit să răzbească prin metode neortodoxe. Cred că trebuie să depășim acest arhetip nefast.

E foarte important să avem un președinte care să fie un partener de dialog pentru partenerii noștri externi. România nu își permite experimente și instabilitate. Nu ne permitem să trimitem la cotroceni populiști și oameni care, în spatele unor false intenții bune, ascund jocuri care pot deveni periculoase pentru siguranța noastră ca națiune”, a spus Daniel Gheorghe.

Acesta a vorbit și despre „experimentul” PSD – AUR, spunând că aducerea partidului condus de Simion la putere ar fi un gest de iresponsabilitate și inconștiență.

„O guvernare PSD – AUR ar însemna probabil un mare salt înapoi. Eu cred că o guvernare în care PSD să aducă AUR ar reprezenta un gest de iresponsabilitate și inconștiență atunci când ne uităm ce se întâmplă în jurul nostru. Uitați-vă ce s-a întâmplat la referendumul din Moldova, cu strategiile hibride ale Rusiei. Chiar ne permitem să aducem la putere personaje care ventilează în spațiul public narativele Moscovei? Cred că trebuie să avem mare grijă”, a spus Daniel Gheorghe.

Autor

  • Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: