VIDEO De ce l-a retras coaliția pe Cîrstoiu. Romașcanu: Nu s-a mai întâmplat în 30 de ani așa ceva!

Invitat printr-o intervenție telefonică în emisiunea Puterea Știrilor, Lucian Romașcanu a comentat atmosfera din interiorul partidului, după numirea Gabrielei Firea drept candidatul PSD la Primăria Capitalei.

„E o chestiune la care ne așteptam foarte puțin acum o lună de zile, dar iată că viața a dus lucrurile în această direcție și până la urmă poate că e mai bine, așa, că avem fiecare candidatul lui politic. În acest moment, avem în loc de un meci în doi, cum ar fi fost dacă domnul Cîrstoiu ar fi rămas în cursă și ar fi fost, cum să spunem, mitraliat, cum a fost și ținut într-o zonă necompetitivă a sondajelor. Acum avem o cursă în mai mulți și am convingerea că Gabriela Firea a mai fost primar al Capitalei, am convingerea că avem toate șansele să recâștigăm Capitala”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

În ce privește motivul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru primărie, purtătorul de cuvânt al PSD a spus că acesta ar fi avut șanse de câștig și venirea sa ar fi fost benefică pentru politică și administrație însă a fost considerat o țintă pentru mass media.

„A deranjat, a fost considerat o țintă, a fost permanent sub atacul mass media. Nu s-a mai întâmplat în 30 de ani așa ceva. Este o chestiune pe care și dumnealui a gestionat-o foarte greu și pentru dumnealui și pentru echipe. A fost foarte complicat să vii să prezinți vreun proiect pentru Capitală, în contextul în care trebuia să fii permanent defensiv,  să explici ce ai făcut. Explicații pentru lucruri pe care, vă spun sincer, orice doctor probabil că le-ar fi făcut pentru pacienții săi, uitând să cerem explicații însă pentru milioanele date fără situație pe la Sectorul 5 și nepoților angajați, de doamna Clotilde nici nu mai vorbesc și de Nicușor, care a distrus capitala.

Toți au fost cu domnul Cîrstoiu în momentul zilei de ieri și ați văzut că au fost 14-15 ore de discuție. S-a pus pe masă tot ce știam și tot ce se putea calcula pentru ceea ce urmează, iar decizia a venit oarecum natural. Domnul Cîrstoiu ar fi crescut, dar foarte greu, până la nivelul la care să câștige Capitala. Am fi continuat pe o linie de atacuri foarte greu de gestionat până la urmă de omul Cîrstoiu. Și atunci mergem cu doi oameni politici, iar victoria cred că va fi, totuși, a Gabrielei Firea”, a explicat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL