VIDEO Fenechiu: De când am depus proiectul, noi am spus că va trece dacă vom avea o majoritate

Daniel Fenechiu, invitat Puterea Știrilor 25.09

Cea mai recentă dispută dintre partenerii coaliției de guvernare este legată de proiectul de lege care îi dă dreptul unui președinte să candideze, în ultimele luni de mandat, pentru o altă funcție. Proiectul, propus de PNL, a fost susținut inițial de partenerii din PSD, după care aceștia au decis să nu-l voteze.

„Tehnic, domnul Ciolacu ne-a spus că președintele în funcție poate candida. Aș vrea să văd opinia semnată de domnul Toni Greblă și de Biroul Electoral Central. Pentru că, în momentul în care biroul validează prin decizia interpretativă, îți constată o asemenea ipoteză, e o situație care, din punctul meu de vedere, ar fi extrem de interesantă și de inedită, pentru că eu, ca jurist, citind legea, nu văd cum ar fi posibilă cea de-a treia ipoteză, despre care am vorbit”, a afirmat Daniel Fenechiu, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Acesta a amintit care sunt cele trei ipoteze, respectiv ca președintele să-și dea demisia, să candideze ca independent și, ultima, să-și depună candidatura în timpul mandatului, din partea partidului care l-a adus la putere.

„Nu cred că (ultima ipoteză) poate fi avută în vedere în vreun fel în lumina actualei legislații și de aceea era foarte important, în opinia noastră, opinia Biroului Electoral Central. După ce vor apărea cele două opinii, fără îndoială, le vom discuta cu toți juriștii din Partidul Național Liberal implicați în procesul de legiferare și de analiză și vom lua o decizie”, a explicat senatorul PNL.

În ce privește decizia PSD de a nu vota proiectul de lege nici în cazul în care BEC va avea o opinie favorabilă pe acest proiect din partea celor două instituții, ei în continuare nu vor vota, senatorul spune că PNL va lua o decizie în acest sens în perioada următoare.

„De când am depus proiectul, noi am spus că proiectul va trece dacă vom avea o majoritate și ne-am gândit la partenerii instituționali de guvernare. Dacă ei s-au răzgândit, am luat act de acest lucru. Nu cred că este un capăt de țară. Mergem mai departe, vom vedea ce este de făcut și viața mergem mai departe. Nu este o problemă”, a subliniat Daniel Fenechiu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: