VIDEO Ilan Laufer: Comportamentul lui Simion față de colaboratori este greu de descris în cuvinte

Inquam Photos / Alberto Groşescu

Partidul lui George Simion se confruntă în ultima perioadă cu numeroase scandaluri, plecări, acuzații. Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale, care a părăsit de curând formațiunea, a fost invitatul emisiunii Puterea Știrilor.

Din ce în ce mai multe voci din cadrul formațiunii îl acuză pe Simion că a adoptat modelul lui Liviu Dragnea și că a început să conducă alianța ca și cum ar fi propriul fief.

„Fiecare lider alege cum vrea să conducă partidul, a afirmat președintele partidului Forța Identității Naționale. Dar sunt două aspecte care au stat la baza deciziei mele și a colegilor mei din Forța Identității Naționale de a părăsi alianța AUR. În primul rând, noi, atunci când am intrat în Alianța AUR, am semnat un protocol de colaborare care, din păcate, nu a fost respectat. Și din punctul meu de vedere lucrul ăsta este deosebit de grav atunci când un lider politic, împreună cu alți lideri ai unor partide, chiar dacă mai mici, semnează un document oficial și apoi nu-l respectă. Este o problemă de credibilitate și de seriozitate a acelui lider care semnează un asemenea protocol pe care nu-l respectă. În al doilea rând, noi am fost încurajați să înscriem membrii Partidului Forței Identității Naționale în acea aplicație a platformei AUR, întrucât ni s-a spus că acesta este mecanismul de colaborare.”

Însă, ulterior, mai spune invitatul, oamenii care se înscriau acolo erau contactați de către cei de la AUR pentru a se înscrie direct în partid.

„Din punctul ăsta de vedere, este o a doua chestiune care mi s-a părut deosebit de gravă, dar am zis ok, hai să vedem ce înseamnă chestia asta. Eram deschis spre o discuție politică corectă, cinstită, care nu a mai venit, deși lucrurile astea continuau să se întâmple. Din păcate, ședințele în conformitate cu protocolul nu s-au ținut, formarea structurilor de conducere la nivel județean, nu s-au întâmplat, nici la nivel național, iar comportamentul domnului Simion față de cei mai apropiați colaborator este unul care din punctul meu de vedere, este greu de descris în cuvinte.”

În continuare, explică Ilan Laufer, după ultimul protest la care au fost împreună, Simion l-a chemat la o discuție. Aceasta trebuia să aibă loc, întrucât colegii săi din teritoriu cereau deja clarificarea unor aspecte extrem de importante pentru continuarea colaborării în cadrul alianței.

„Discuția n-a mai avut loc, acesta mi-a întors spatele și a plecat. M-am dus din nou la el să-l salut. Mi-a întors spatele, a plecat și n-a mai răspuns la telefon. Am încercat să-i transmit câteva mesaje că doresc să ne vedem, să clarificăm, așa cum este normal. Nu a răspuns și mi-a transmis un mesaj prin cineva că nu are timp și că este ocupat. Repet, modul acesta de colaborare, modul acesta prin care-ți umilești partenerii… Noi, cel puțin, cei de la FIN, nu am dorit să continuăm un asemenea gen de  colaborare”.

La puțin timp după toate acestea, al doilea partid important și-a anunțat plecarea din Alianță. Este vorba despre Alianța Național Țărănistă, care, prin intermediul președintelui, dl. Radu Ghidău, a făcut aceleași acuzații.

„Eu, spune Laufer, am venit alături de George Simion ca să schimbăm ceva în România, dar în clipa în care eu văd că tu zici că le redai demnitatea românilor, iar cu cei mai apropiați parteneri ai tăi te comporți ca și când ar fi niște cârpe cu care te ștergi pe picioare… Mă bucur că am plecat, vă spun foarte sincer. Nu a fost o decizie ușoară. În momentul în care îți asumi politic o alianță și asociere, încerci să o duci până la bun sfârșit, indiferent de tensiuni. Dar dacă nu plecam vineri, aș fi plecat după anunțul pe care George Simion l-a făcut referitor la ce oameni dorește el să aducă în AUR”, a mai adăugat președintele partidului Forța Identității Naționale, prezent astăzi în studioul Puterea Știrilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: