VIDEO: Incendiu la festivalul Untold. Autoritățile locale, acuzate de neglijență

Incendiu UNTOLD 2023
Sursă foto: youtube

Un incendiu a izbucnit pe scena festivalului Untold din Cluj-Napoca, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Incendiul a fost provocat de artificiile folosite de organizatori, care au fost aprinse în apropierea clădirilor înalte de opt etaje și a cablurilor electrice. Din fericire, incendiul a fost stins în câteva minute, fără să provoace victime.

Incidentul a ridicat, totuși, semne de întrebare cu privire la siguranța festivalului Untold, iar redactorul-șef al publicației Ziar de Cluj, Victor Lungu, a declarat într-o emisiune TV că stadionul Cluj Arena a fost proiectat pentru o capacitate de 32.000 de persoane, dar organizatorii au permis ca festivalul să se desfășoare cu aproape 70.000 de participanți.

Acest stadion este pregătit, proiectat, autorizat ISU pentru 32.201 persoane, scrie în cartea tehnică. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj spune că au autorizat pentru 68.000 de persoane. O autoritate publică, un organ al statului spune că a autorizat dublu față de capacitate, față de ce a primit autorizație. Emil Boc se filmează cu un stadion cu peste 70.000 de oameni înghesuiți ca sardinele. Chiar ei se laudă, organizatorii cu 75.000 de persoane plus o prezență de 125.000 în tot perimetrul acestui parc. Încercați să vă închipuiți că s-ar fi întâmplat să fie o busculadă mai mare și oamenii ăia călcându-se în picioare acolo … opt ediții și un bulan deosebit pe care îl au acești organizatori”, spune Victor Lungu.

Redactorul-șef acuză autoritățile locale, spunând că ele sunt cele care permit organizatorilor festivalului Untold să încalce legea.

 „Autoritățile locale pun orașul preș la picioarele acestui festival, la picioarele acestui organizator Buta. Orașul este pus preș, se încalcă legea spațiilor verzi, se închiriază în bătaie de joc cu 10-12 bani pe metrul pătrat tot parcul, pentru că au făcut ei un artificiu prin care zic că numai partea care o construiește, se plătește de către cel care închiriază respectivul spațiu public. (…) Este un abuz în serviciu, e formă continuată de șapte ediții”, arată Lungu.

Incidentul de la festivalul Untold ridică, din nou, problema siguranței evenimentelor publice din România, după tragedia de la Colectiv. Autoritățile locale trebuie să ia măsuri pentru a preveni astfel de accidente în viitor, pentru ca evenimentele să se desfășoare în siguranță.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL