VIDEO Maia Sandu ar putea câștiga alegerile prezidențiale din primul tur

Sursa foto: x

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar putea obține 35,1% din voturi, în timp ce socialistul Igor Dodon – 15,8%, arată datele unui sondaj de opinie realizat de CBS Research, la comanda Comunității WatchDog Moldova.

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Anatol Șalaru, fost ministru al apărării din Republica Moldova a subliniat că Maia Sandu, actuala președintă a Moldovei, nu a coborât niciodată pe locul doi în sondaje de la ultimele alegeri și are șanse mari să câștige din primul tur.

„Maia Sandu de la ultimele alegeri nu a trecut niciodată pe locul doi în sondaj, are șanse mari să ia din primul tur și asta este miza. În turul doi e greu de evaluat cine și cu cine va face alianță împotriva și împotriva cui. Fiindcă ați văzut, oamenii din Moldova primesc bani ca să trădeze și nu se știe cine va fi mai slab de înger, cine va trăda și cine nu. De aceea și la ce ce ține de referendum mai mult de 50% din populație sprijin acest referendum, a crescut numărul susținătorilor. Oamenii încep să înțeleagă că este important să câștigăm la acest referendum și oamenii înțeleg că Maia Sandu trebuie să câștige”, spune fostul ministru.

Șalaru a observat că, deși criticile la adresa Maiei Sandu au crescut, acestea sunt adesea rezultatul unei culturi politice scăzute. El a explicat că, deși mulți sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor la energie, acestea nu depind de președintă. Deși guvernul a încercat să combată corupția, principala amenințare pentru Republica Moldova este acum reprezentată de armata rusă.

„Numărul oamenilor care o critică a crescut foarte mult fiindcă cultura politică este foarte scăzută în Republica Moldova și oamenii nu înțeleg că nu mai e Sandu. Crește prețul la gaz, la energie electrică. Și eu sunt nemulțumit de multe chestii, dar știu că nu depinde de Maia Sandu. Ăsta este contextul, că au fost ei incapabili? Da, dar Guvernul nu poate să crească economia Republici Moldova, fiindcă în primul rând nu există niciun fel de premize neavând investiții străine. În al 2-lea rând, Guvernul Moldovei nici nu și-a asumat lupta pentru creșterea economică. Ei au vrut să lupte corupția încă din prima zi, dar acum am înțeles că nu corupția este principala amenințare, ci armata rusă”, a adăugat Șalaru.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: